1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç kadın vali aynı anda görevde!
Üç kadın vali aynı anda görevde!

Üç kadın vali aynı anda görevde!

Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde görüş ayrılıkları nedeniyle hazırlanamadığı iddia edilen valiler kararnamesi, Binali Yıldırım hükümetinin güvenoyu almasının hemen ardından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

A+A-

Merkeze alınan isimlerden bir bölümünün, “paralel yapı” odaklı iddialar doğrultusunda kararnameye girdiği, bir bölümünün ise güvenlik bürokrasisindeki kritik noktalara atanmak üzere merkeze çekildiği öğrenildi. Bölgedeki operasyonlar sırasında askerle görüş ayrılığı yaşadığına yönelik iddialarla gündeme gelen Mardin Valisi’nin de yer değiştirmesi dikkati çekti.

En genç kadın vali

Kararnameyle Cumhuriyet tarihinde ilk kez üç kadın vali aynı anda görev yapmış olacak!..

Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, 1991’de Muğla’ya atanan Lale Aytaman “Türkiye’nin ilk kadın valisi” unvanına sahip olmuştu. Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’nın ardından dün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Yalova Valiliği’ne atanan Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz da Türkiye’nin dördüncü kadın valisi oldu. Kırklareli Valisi Civelek ve Sinop Valisi Çetinkaya’dan sonra Yılmaz’ın da valilik görevini almasıyla cumhuriyet tarihinde ilk kez aynı anda üç kadın valilik makamında olacak.

Yalova Valiliği’ne atanan 39 yaşındaki Yılmaz, en genç vali olma unvanını da kazandı. Yılmaz’ı 40 yaşındaki Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya takip ediyor.  (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.