19 Aralık 2025
Altın 5961.628
BIST 11335.05
Dolar 42.7717
Euro 50.171
Sterlin 57.2487
Ankara -3°C

UÇAK ŞAHA KALKTI!

UÇAK ŞAHA KALKTI!
Atatürk Havalimanı’nda hurdaya ayrıldıktan sonra satın alan firma tarafından parçalanmak istenen uçak, yanlış söküm sebebiyle şaha kalktı.

Atatürk Havalimanı’nda hurdaya ayrıldıktan sonra satın alan firma tarafından parçalanmak istenen uçak, yanlış söküm sebebiyle şaha kalktı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali bugün ilginç görüntüye sahne oldu. Adriyatik Havayolları’na ait uçak hurdaya ayrıldıktan sonra satın alan firma tarafından parçalanmak için Genel Havacılık Apronu’na çekildi. Bu sabah söküm işlemleri başlanan MD-83 tipi uçakta işçiler önce uçağın içindeki koltukları sökmeye başladı. Ancak söküme önden başlayan işçiler, söktükleri koltukları arka tarafa yığınca uçağın dengesi bozuldu ve tüm yük arka tarafa geçti. Bu sırada uçağın burnu havaya kalktı. Uçağın ön kısmı yaklaşık 10 metre yükseldi.

Uçağın içindeki işçiler uçağın burnunun kalktığını görünce kısa süre panik yaşadılar. Daha sonra uçağın ön tekerine bağlanan ip ve fork-lift yardımıyla normal döndürüldü.

Devlet Hava Meydanları işletmesi yetkilileri uçağın burunun havaya kalktığını görünce

olay yerine geldi. Ancak olayın hatalı sökümden olduğunu anlayınca gerekli talimatları verip ayrıldı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir