1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UEFA the end umutlar CAS'ta!..
UEFA the end umutlar CASta!..

UEFA the end umutlar CAS'ta!..

UEFA süreci, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gelen kötü haberlerle kapandı. İki kulübümüz, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne Avrupa kuraları öncesi yürütmeyi durdurma için bugün başvuracak!

A+A-

UEFA Disiplin Kurulu, şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe'ye 2+1 (bir yılı ertelemeli), Beşiktaş'a ise bir yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası vermişti. Her iki kulübümüzün UEFA Tahkim Kurulu nezdinde Disiplin Kurulu kararlarına ilişkin yaptıkları itirazlar karara bağlandı ve dün akşam 19.30 sıralarında UEFA'nın internet sitesinden kamuoyuna duyuruldu... Ne yazık ki Tahkim'den beklenen kararlar çıkmadı...

CAS İÇİN DİLEKÇEMİZ HAZIR
F.Bahçe'nin 2+1 yıl men cezasına yaptığı itiraz Tahkim Kurulu'nda iki yıla indirildi. Sezonu G.Saray'ın ardından ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için ön eleme oynama hakkı kazanan Fenerbahçe, 2011-2012 sezonundan sonra ikinci kez Devler Ligi'nden men edildi. F.Bahçe ayrıca Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandığı ilk sezonda yine cezalı olacak. F.Bahçe karar sonrası "CAS için dilekçemiz hazır, Yarın (bugün) verilecek" açıklamasını yaptı.

SÜREÇ ARTIK NASIL İŞLEYECEK?
Disiplin Kurulu'nun bir yıl Avrupa'dan men ettiği Beşiktaş'ın itirazı Tahkim Kurulu'nda kabul görmedi. Son olarak finansal fair-play ihlali nedeniyle Avrupa'ya çıkamayan Beşiktaş, önümüzdeki sezon yine taraftarına sadece Türkiye Ligi heyecanı yaşatabilecek. F.Bahçe ve Beşiktaş'ın cezalara Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde itiraz hakkı bulunuyor. Her iki kulüp, Cuma günü gerçekleşecek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ön eleme kuraları öncesi CAS nezdinde tedbir aldırmak için başvuru yapma kararı aldı. İki kulübün CAS'ta açacağı davanın ise 4-8 ay arasında süreceği tahmin ediliyor.

F.Bahçe'nin 2+1 yılı 2 yıl olarak değişti!
Fenerbahçe, 2+1 yıl men kararına itiraz etmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nda 11 tanık ile güçlü bir savunma yapmıştı. Ne var ki Kanarya'nın sadece ertelemeli cezası kalktı, iki yıl cezası onandı.

Beşiktaş'ın 1 yıl men cezası aynen onandı!
Beşiktaş, Disiplin Kurulu'nun bir yıl men kararına itiraz etmiş ve Tahkim Kurulu'nda TFF Etik Kurulu'nun başkanı ile üyelerinin şahitliğine bel bağlamıştı. Ancak cezası ne ertelendi ne de iptal oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.