23 Mayıs 2026
Altın 6630.04
BIST 13808.2
Dolar 45.7337
Euro 52.9862
Sterlin 61.184
Ankara 19°C

Ukrayna için kritik görüşme

Ukrayna için kritik görüşme
Alman ve Fransa liderleri, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna'da yaşananları görüştü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'nin birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştükleri bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Georg Streiter yaptığı açıklamada; Merkel'in Putin'e, Ukrayna'da düşürülen askeri uçakta ölenler nedeniyle "dehşet içinde olduğunu" ifade ettiğini, bu nedenle Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko'nun ateşkes çağrısının daha da anlam kazandığını belirttiğini bildirdi.

İki lider görüşmede ayrıca, Putin'den ateşkesin uzun süreli olabilmesi ve Rusya'dan Ukrayna'ya giren silah ve savaşçıların engellenmesi için, Rusya'nın Ukrayna sınırını ciddi anlamda kontrol etmesini istedikleri ifade edildi.

Streiter açıklamasında ayrıca, Hollande ve Merkel'in, Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı seçilen Petro Proşenko'yu tanımasını memnuniyetle karşıladıklarını ilettiklerini kaydetti.

İki liderin akşam saatlerinde yapılması planlanan Rusya'nın Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatı görüşmelerinin başarılı geçmesini ümit ettikleri belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir