12 Şubat 2026
Altın 7099.59
BIST 12433.5
Dolar 43.6491
Euro 51.9742
Sterlin 59.3515
Ankara 7°C

Ukrayna’da Bir İlk: 'Kaldırımlar Isıtılacak'

Ukrayna’da Bir İlk: 'Kaldırımlar Isıtılacak'
Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 420 kilometre batısındaki, Ternopil Şehri’nin kaldırımları ısıtmalı yapılacak..

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 420 kilometre batısındaki, Ternopil Şehri’nin kaldırımları ısıtmalı yapılacak.

Sert kışları ile bilinen ülkede Ternopil Şehri Belediye Başkanı Sergey Nadal, seçim vaadini 'ısıtmalı kaldırımları' muhalefetin baskısı nedeniyle planladığından da erken yapmak zorunda kaldı. Ülke genelinde olduğu gibi Ternopil’de de çetin geçen kış mevsiminde kaldırımlar buz tutuyor. Başkan Nadal, şehrin kalabalık caddelerinde ve vatandaşların en çok düştüğü, kolunu bacağını kırdığı tehlikeli kaldırımları bölgesel olarak ısıtacak.

Nadal yaptığı açıklamada: “Aslında bu proje geniş bir zamana yayılarak gerçekleştirecekti. Ama muhalefet bu konuyu son dönemde çok fazla konuşur oldu. Muhaliflerin bunu sık sık politik malzeme olarak kullanması benim için prensip meselesi oldu. Onun için artık ilk ısıtmalı kaldırımlar bu sene kullanıma açılacak” dedi.

Belediye ve Ternopil Teknik Üniversitesi ile sözleşme imzalandığını ve şu anda üniversitenin bilim adamları ile belediye yetkililerinin bu projenin üzerinde çalıştıklarını belirten Nadal, bu projenin Ukrayna’da bir ilk olacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir