Altın 5615.344
BIST 10625.51
Dolar 42.2407
Euro 48.9437
Sterlin 55.4107
Ankara 13°C

Ukrayna’da Hâkim Ve Ailesinden 3 Kişi Öldürüldü

Ukrayna’da Hâkim Ve Ailesinden 3 Kişi Öldürüldü
Ukrayna’nın doğusunda Harkiv şehrinde hâkim ve ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü, katiller kurbanların başlarını keserek beraberlerinde götürdükleri bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunda Harkiv şehrinde hâkim ve ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü, katiller kurbanların başlarını keserek beraberlerinde götürdükleri bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko’nun yaptığı açıklamada; “Hâkim Vladimir Trofimov (58), eşi, 30 yaşındaki oğlu ve 29 yaşındaki gelini dün dairesinde ölü bulundu. Vahşi cinayet işleyen katiller kurbanların kafalarını yanında götürdü. Cesetlerde yara ve işkence izleri var. Tahminimizce cinayet cuma günü iki kişi tarafından işlendi.” dedi.

İşkencenin ne tür aletlerle yapıldığı konusuna açıklık getirmeyen İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko, hâkimin evinde ilk bakışta kilitlerde zorlama tespit edilmediği, evdeki bütün kilitleri uzmanlarca incelediğini belirtti.

Öte yandan emniyet birimleri ev girişindeki güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

Bununla birlikte Ukrayna Başsavcısı Viktor Pşonka’nın yaptığı açıklamada, cinayetin iki sebepten olabileceğini ifade etti. Başsavcı Pşonka’ya göre; Hâkim Trofimov ya mahkemede aldığı bir karar ya da antika koleksiyonundan dolayı öldürüldü.

Çevresinde ünlü bir koleksiyoncu olarak bilinen Hâkim Trofimov’un koleksiyonunda antika paralar, tarihi nişanlar ve porselenler bulunuyordu.

Olaya ilişkin Pşonka; “Hâkimin en son baktığı dosyası bir trafik kazası dosyasıydı. Dosyada kaza esnasında bir yaya ölmüştü. Kazayı yapan şoföre Hâkim Trofimov üç yıl hapis cezası verdi ve cezayı 1 yıl şartlı tahliyeye çevirerek şoförü denetimli olarak serbest bırakmıştı.” diye konuştu.

Çok yönlü soruşturulacak dava Ukrayna Cumurbaşkanlığı Denetleme Kurulunca da takip edilecek. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir