Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşayan Türk vatandaşları kestikleri kurbanın etlerini fakirlere dağıttı. Özel hazırlanan et paketleri, Türk müteşebbisleri tarafından açılan Uluslararası Meridyen Okulu’nda ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kiev’de bulunan üç ayrı okul binasına erken saatlerden itibaren gelen vatandaşlar arasında yer yer izdiham yaşandı.
“KEŞKE BU GELENEK BİZDE DE OLSA”
Et yardımından yararlanan Ukraynalı bir ihtiyar; “Bir Ukraynalı olarak sizi bu büyük bayramınız münasebeti ile kutluyorum. Keşke bu gelenek Ukrayna’da da olsa, bizim devletimiz de bayramlarda sizler gibi yanımızda olsa.” şeklinde konuştu.
Özellikle yaşlı ve muhtaçlara verilen yardımdan pay alan yaşlı bir kadın ise; “Türkler bize her sene et veriyor. İhtiyaçlarımızı karşılıyorsunuz, bizleri düşünenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yardım alanlardan birisi ise, “Sadece kendi ülkenizde değil Ukrayna’daki fakirleri bile düşünmeniz beni şaşırttı. Sizlere saygı duyuyorum. Çok sağ olun” ifadelerini kullandı.
“2 BİN 500 AİLEYE ET DAĞITIYORUZ”
Et dağıtım organizasyonunda yer alan Diyalog Avrasya Platformu Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir, “Yurtdışında bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ediyoruz. Gurbet ellerde Kurban Bayramı’nı yaşamak ve değerlendirmek çok güzel. Kurban Bayramı vesilesiyle iş dünyasının ve aynı zamanda Meridyen Okullarının işbirliği ile kesilen 140 adet büyük baş hayvandan elde edilen eti 2 bin 500 aileye dağıtıyoruz. Aynı zamanda bu kurban etlerini Ukrayna’daki; Ahıska Türklerine, Tatarlara, camilere ulaştırıyoruz. Bunlarla birlikte et paketleri içerisinde Kurban Bayramı’nın mahiyetini anlatan (Ukraynaca) bukletleri de ulaştırıyoruz.” dedi.
CİHAN




Kaynak: