İki yıl vade ve Libor + %3,40 faiz oranıyla 200 milyon dolar olarak çıkılan krediye 400 milyon dolara yakın bir talep gerçekleşti. Sendikasyondan elde edilen meblağ, Ülker'in Türkiye'de ve bölgesinde gelişen faaliyetlerinin desteklenmesi ve mevcut kredilerinin refinansmanında kullanılacak..
YILDIZ Holding CFO'su Dr. Cem Karakaş, 'Sendikasyon kredisiyle başlayan ilişkilerimiz, Yıldız Holding ve Ülker'in yabancı finans kuruluşları ile ileride oluşturacağı yeni iş ilişkilerinin sağlam bir temeli oldu. Sendikasyon kredisine gelen yoğun talep, Yıldız Holding'in uluslararası pazarlarda uyandırdığı merakın; sendikasyon sürecinin tahmin edilenin üzerinde bir başarı ile tamamlanması ise oluşan güvenin kanıtı olarak görülüyor' diye konuştu.
Godiva ile Türkiye tarihinin en büyük yurtdışı alımını yapan Yıldız olarak geçtiğimiz ay Japon gıda devi Nissin foods Holding ile %50-50 ortaklık anlaşmasına imza attı. Holding, 2009'da Danimarkalı Gumlink ile sakız ve şekerleme alanında işbirliğine gitti.
Sendİkasyona Bank of America Merrill Lynch, Rabobank, Byblos Bank, The Commercial Bank of Qatar, JP Morgan Chase, Bank Audi, HSBC, Barclays, Fortis, Natixis, British Arab Commercial, Emirates NBD Bank, Ahli United Bank ve Deutsche Bank katıldı.
