1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ülkesine ihanet eden alim gördünüz mü?
Ülkesine ihanet eden alim gördünüz mü?

Ülkesine ihanet eden alim gördünüz mü?

"Pensilvanya'daki zatın Said Nursi ile bir alakası yok" diyen Erdoğan: Şantaj yapacaksın, kendi ülkeni karıştıracaksın, sonra 'Alimim' diyeceksin. Gerçek alimler bundan yara alır.

A+A-

Partisinin Bitlis ve Bingöl mitingleinde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Persilvanya'ya "Şarampole yuvarlanırsın" uyasırı yaptı. Başbakan Erdoğan şu mesajları verdi:

SAİD NURSİ KAÇMADI: Nurs köyünde doğan, yiğitliğiyle, vatanseverliğiyle, geride bıraktığı eserleriyle hep minnetle anılan Bediüzzaman Said Nursi 1. Dünya Savaşı'nda milis kuvvetlerine katılarak düşmana karşı bu toprakları savundu. Esir düştü. Esaretten kurtuldu, ülkesine döndü ve eserler yazmaya başladı. Bütün ömrü hapishanelerde, sürgünde geçti. Eserlerini yasakladılar, ders vermesini yasakladılar, talebelerine çok zulmettiler ama Said Nursi hak bildiği yoldan dönmedi, asla eğilmedi, inançlarından ilkelerinden, değerlerinden taviz vermedi. Kendi ülkesinden kaçıp gitmeyi aklının ucundan geçirmedi. Sürgünlere rağmen, ülkesini, milletini, vatanını terk etmedi.
PENSİLVANYA'DAKİ ZATIN MASKESİ: Son günlerde hükümetimize, Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle Pensilvanya'daki zatın maskesini düşürmeye başladık. Şimdi birileri çıkıyor 'Başbakan ilme ve alimlere ağır sözler söylüyor' diyorlar. Bizim ilme hürmetimiz bellidir, bizim alime hürmetimiz bellidir. Alim, sadece bilen değildir, alim kendisini bilen kişidir. Alim, hırslarını yenen kişidir. Alim, vatanını, ülkesini, milletini seven kişidir. Hem holding patronu olacaksın hem büyük paraları idare edeceksin hem ülkende fitne, kaos çıkarmak için gayret edeceksin hem de 'alimim' diyeceksin. Soruyorum Allah aşkına, alimin bu işlerle ne alakası var ya? Alim, öğrenci yetiştirir, alim eser yazar. Sen bunlarla uğraş.
BÖYLE ALİM VAR MI?: Tehditlerle, şantajlarla iş göreceksin, hak yiyeceksin, zulmedeceksin, ananaslarla tespihlerle iş göreceksin, hem de 'alimim' diyeceksin. İnsanların mahrem telefon görüşmelerini dinleyeceksin, bunları kaydedeceksin, bunları iftira için, şantaj için kullanacaksın, hatta daha da ileri gidip insanların yatak odalarını gözetleyecek, onları kaydedecek şantaj yapacaksın. Ondan sonra da 'ben alimim' diyeceksin. Soruyorum, tarihte böyle bir alim var mı? Tarihte kendi ülkesine ihanet eden, kendi ülkesini karıştıran, kendi ülkesinde fitne çıkaran alim gördünüz mü? Tarihte, hiçbir sebep yokken kendi ülkesinden kaçan, hiçbir sebep yokken ülkesine dönmeyen, uzaktan ülkesine kötülük yapan alim gördünüz mü? Pensilvanya'daki zatın Said Nursi ile bir alakası yok. Hayatında onu bir kere görmüş değil.
BUNLARI GÖRMENİZİ İSTİYORUM: Ey Pensilvanya'nın peşine takılan kardeşlerim. Başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün Said Nursi ne diyor? Baki hakikatlerin, fani şahsiyetlerin ve fani arzuların, niyetlerin, emellerin üzerine bina edilemeyeceğini görmelerini istiyorum. Baki hakikatler, öyle gelip geçici şeylerin üzerine bina edilmez. Ananasla, tehditle, şantajla, usulsüzlükle baki hakikatlere ulaşılamayacağını görmelerini istiyorum. Benim dinimde böyle bir şey yok. İnsanların mahrem görüşmelerini dinleyerek, devletin sırlarını kaydederek, ülkede fitne çıkararak baki hakikatlere ulaşmanın mümkün olmadığını görmelerini istiyorum.
GERÇEK ALİMLER YARA ALIR: Elbette birilerinin yaptığı kötülükler dine asla zarar vermez, veremez. Ama gerçekten alimler, gerçek cemaatler, gerçekten hak için, yardım için, insan yetiştirmek için çırpınan cemaatler bundan yara alır. Kendisini hizmete, ilme, talebe yetiştirmeye adamış gerçek cemaatlerin işte bu yanlış yollarla aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur. Derdi yardımlaşma olan, paylaşma olan, mazlumlara yardım olan samimi yapıların işte bu holdinge dönüşmüş, kirli ilişkilere batmış, kirli işler yapanlarla aralarına mesafe koymaları insani ve vicdani bir sorumluluktur.
CHP-MHP-PENSİLVANYA: Pensilvanya'daki zat şimdi CHP ile hareket ediyor. Şu anda artık açık açık ne diyor Pensilvanya, ablaları kapı kapı dolaştırıyor, abileri dolaştırıyor, SMS'ler çekiliyor, 'oyunuzu AK Parti'ye değil, CHP'ye verin, MHP'ye verin, BDP'ye verin' diye telkin yapıyor. CHP Genel Başkanı'nda yüz olsa bu Pensilvanya ile zaten hareket etmemesi lazım. Bu Pensilvanya'daki zat da Said Nursi'ye zerre kadar vefa olsa işte o da bu CHP ile ortak hareket edemez. Ne diyorlar, 'Arabanın sağ tekeri bozulduysa sol tekerle devam edilir.' Ondan sonra ne olur? Şarampole yuvarlanır gidersin, olacak olan budur. Bunlar ne zaman iktidar ortağı oldularsa o zaman kamyonu devirdiler, şimdi de bu MHP, bu CHP yanlarına Pensilvanya'yı aldılar, üç kafadar yola devam ediyorlar. Bunlar zaten araç devirmekte baya ustadırlar, bunların gideceği yer uçurumdur, başka bir yere gidemezler.
BİTLİS'TEKİ SEÇİM İTTİFAKI: Şimdi Bitlis'te ne oldu? Beş parti birleşti mi? 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bunların durumu da bu.

CHP'NİN ÖNERGELERİNİ AÇIKLADI
Başbakan Erdoğan Bingöl'de, CHP'nin geçmiş yıllarda cemaat için TBMM'ya verdiği soru önerilerinin belgelerini açıkladı. Erdoğan şöyle konuştu: Elimdeki belgeleri veren ve bu konuda şikayetçi olanlar, bugün kendilerini şikayet edenlerle kol kola vermiş yürüyor. Bakın şu belgede aynen şöyle yazıyor, 'Yaklaşık 10 yıldan beri ABD'de yaşayan laiklik karşıtı olduğu tespit edilen malum zatın..' Başka bir belge ise, 9 Mart 2005 tarihli, meclis araştırması açılmasını istiyor. Kimileri yazılarıyla kitaplarıyla bu kuruluşlar laikliği ve öğretime aykırı eğitim yapmış. Malum tarikatın buralarda militanlar yetiştirerek devlette kadrolaşmaya gittiği ve yasa dışı örgüt kurup bu amaç ile alakalı bir dava açılmış. Mustafa Kazancı CHP Denizli milletvekili ve 69 arkadaşı bunu söylüyor. Bu arkadaşlarının arasında Kemal Kılıçdaroğlu var CHP İstanbul milletvekili."(Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.