Samsun Ülkü Ocakları, 'Bizi Bekleyenler Var' projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini ziyaretlerin sonuncusunu Alaçam ilçesinde yaptı. Ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı toplantıda gençlere hitap eden Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, ruhen ve fiziken sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Örs, melatonin hormonunun uykuda salgılandığını ve kanserden koruyucu etki yaptığını hatırlatarak, gece uykusunun önemini vurguladı.
MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır’ın da katıldığı ziyaret programında sağlık konusunu ele alan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, dünyadaki gelişmelere paralel olarak yaşam koşullarının değiştiğine dikkat çekti. Değişimin sağlık açısından olumsuz yönde seyrettiğini söyleyen Mehmet Batuhan Örs, hareketsiz bir yaşantının tercih edildiğini, bununda yanlış olduğunu kaydetti.
Oyun çağındaki çocukların bilgisayar veya televizyona hapsolduğunun altını çizen Örs, “Mahalle maçları, çocuk oyunları yerlerini oyun konsollarına terk etti. Hatta toprakla uğraşmayı sevenler içinde bilgisayar içerisinde benzer oyunlarla bu hobilerini gerçekleştirmek mümkün hâle geldi. Ancak, bu hareketsiz yaşamın, ilerleyen yaşlarda başta obezite olmak üzere, ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayan faktörlerin başında geldiğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, gün içerisinde daha hareketli olmalı ve haftada en az üç gün spor yapmalıyız." dedi.
Az uyuma konusunda kişisel gelişim uzmanlarını eleştiren Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Örs, "Uyku insan vücudunun en temel gereksinimlerinden birisidir. Yetersiz uykunun yol açtığı sağlık problemleri de bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ancak, bu noktada altı çizilmesi gereken bir husus var. Uykunun insan vücudunun yaradılışına uygun olan zaman diliminde olması gerekir. Çünkü insan vücudu tıpkı bir saat gibi tıkır tıkır işleyen kusursuz bir biyoritme sahip. Bu ritm, melatonin adı verilen bir hormon tarafından sağlanıyor. Melatonin, gece(karanlıkta), uykuda salgılanan bir hormon ve kanserden koruyucu etkisi biliniyor. Bu nedenle, gece uyumalı ve sabah namazı ile birlikte de güne başlamalıyız." şeklinde konuştu.
Alaçamlı gençler adına konuşan Enes Gün ise toplantının verimli geçtiğini belirtti. Sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken temel kuralları öğrendiklerini söyleyen Gün, “Ayrıca Alaçam'da bundan sonraki yol haritamızı şekillendirdik. Alaçamlı gençler olarak bu ziyaretlerden memnuniyet duyuyoruz. Düşüncelerimizin önem görüyor olması bizleri mutlu ediyor. Biz de Alaçam'da gençlere yönelik etkinlikler ve konferanslar düzenlemek istiyoruz. Bugün bu etkinliklere destek için söz aldık." ifadelerini kullandı. CİHAN
Kaynak: