17 Aralık 2025
Altın 5932.188
BIST 11280.23
Dolar 42.7151
Euro 50.0754
Sterlin 56.9497
Ankara 5°C

Ülkücü İrfan Yaman: Evren'in Yargılanması Demokrasi Adına Milat

Ülkücü İrfan Yaman: Evren'in Yargılanması Demokrasi Adına Milat
12 Eylül 1980 askerî darbesinde Ankara Mamak'ta işkence gören emekli öğretmen İrfan Yaman, darbecilerin 32 yıl sonra yargılanmasının Türk demokrasisi adına bir milat olduğunu söyledi.

12 Eylül 1980 askerî darbesinde Ankara Mamak'ta işkence gören emekli öğretmen İrfan Yaman, darbecilerin 32 yıl sonra yargılanmasının Türk demokrasisi adına bir milat olduğunu söyledi. Askeri darbede 6 yıl merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Mamak'ta yatan ülkücü İrfan Yaman, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaptığı açıklamada, 32 yıl sonrada olsa darbenin mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın hasta yataklarında yargılanmasından mutlu olduğunu kaydetti. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasının aynı zamanda Türkiye'nin 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası ilk defa darbecilerin hukuk karşısında yüzleşmesi olduğunu anlatan Yaman, gelecek nesillerin demokrasi bilincinin gelişmesi için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi meydana gelen olayların arkasında cuntanın olduğunu öne süren Yaman, darbecilerin olaylar karşısında üç maymunu oynayarak darbe zemin hazırlamak istediklerini ifade etti. Yaman, darbecilerin yargılanmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:"Kenan Evren'in, 'adaletli olsun diye bir sağdan bir soldan astık' sözleri utanç verici sözler. Bu sözler darbecilerin ruh halini çok iyi gösteriyor. Maalesef ülkemizi darbeciler yaptıkları darbelerle 50 yıl geri götürdü. Evren ve Sahinkaya'nın darbeden 32 yıl sonra hasta yataklarında da yargılanmasını dünya gözüyle gördüğü için çok mutluyum. Ülkemizde artık bir daha darbelerin olmaması için Evren ve Şahinkaya'nın yargılanması iyi bir ders. Çünkü Şili, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Meksika darbecileriyle yüzleşti. Biz geç bile kaldık. "
Yaman, Evren ve Şahinkaya'nın yargılanmasına giden sürecin 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumuyla gerçekleştiğini söyledi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir