UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Bursa'da ikinci bir üniversite kurulması hususunda geç kalındığını kaydetti.
Rektör Cengiz, "Her alanda gelişmişliği ile ülkemizin önde gelen illerinden birisi olan Bursa, ikinci bir üniversite için geç kalmıştır. Bu sebeple yeni üniversiteler kurma girişimlerini içtenlikle destekliyoruz. Üniversite Senatosu da kurulacak yeni devlet üniversitesine destek vermeyi ve bazı kampüslerimizi yeni üniversiteye devretmeyi ilke olarak kabul etmiştir. Kurulacak vakıf üniversitesine de üniversitemiz her türlü desteği verecektir." diye konuştu.
Bursa'ya ikinci devlet üniversitesi kurulma kararını desteklediklerini belirten Rektör Cengiz, "Uludağ Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Vakıf Üniversitesi için Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı dilekçeyle başvurdu. Üniversite senatomuz aldığı kararla vakıf üniversitesinin sorumluluğunu üstlendi. Şehrimizin ikinci üniversiteye ihtiyacı ortadadır. Artık meta üreterek zengin olunmuyor. Bilgi üreterek zengin olma dönemindeyiz. Toplumlar ancak eğitimle gelişir. Eğitime ayrılan pay açısından 30 ülke arasında 29. sırada yer alıyor, bu da bizi üzüyor." şeklinde konuştu.
Öte yandan, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulması planlanan üniversitenin teknik ağırlıklı olacağı öğrenildi.
Vakıf yetkilileri, çalışmaların hızla sürdüğünü, Bursa'nın hak ettiği ikinci üniversitenin kısa sürede eğitime başlayacağını söyledi. Bursa'da uzun süredir sivil toplum kuruluşları ikinci üniversitenin kurulması için bir dizi faaliyette bulunuyordu.
(CİHAN)
