18 Aralık 2025
Altın 5953.013
BIST 11286.81
Dolar 42.7158
Euro 50.2501
Sterlin 57.0779
Ankara -5°C

Uludağ Üniversitesi'nde İnce Kağıt Oymacılığı Sergisi Açıldı

Uludağ Üniversitesi'nde İnce Kağıt Oymacılığı Sergisi Açıldı
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 'ince kağıt oymacılığı' anlamına gelen, Kaat’ı Geleneksel Türk Süsleme Sanatı Sergisi açıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 'ince kağıt oymacılığı' anlamına gelen, Kaat’ı Geleneksel Türk Süsleme Sanatı Sergisi açıldı. Sergi, üniversitenin Sanat Galerisi'nde, 7 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Serginin açılış törenine, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz ve çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Saim Kılavuz, açılışını yaptıkları bu serginin, bu yıl yapılacak kültür sanat faaliyetlerinin ilk ayağını oluşturduğunu söyledi.

"Bu hakikaten unutulmuş geleneksel sanatlarımızdan birisi." diyen Rektör Yardımcısı Kılavuz, "Bir dönem geleneksel sanatlarımız ihmal edildi ama 20 yıldır, ister Türk musikisi konservatuarları olsun, ister Hat Ebru sanatları olsun güzel bir gelişme kaydetti. Bursa'da, Kaat'ı sanatlarıyla ilgili bir çalışmanın yapılmadığını biliyorum. Bu sebeple çok mutlu oldum. Kaybolmuş bir sanatın yeniden ihya edilmesi, canlandırılması ve geleceğe taşınması, yeni perspektiflerle taşınması oldukça önemli. Bu faaliyette ciddi katkıları olan Dilek hanımı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Serginin açılışında büyük emeği olan Dilek Erim Aydemir ise, şunları kaydetti: "Emek verdiğim sanatın üniversitede bu kadar değer görüyor olması ve bunun sayın rektörümüz ile yardımcıları tarafından onurlandırılması beni çok mutlu etti. Yaptığım araştırmalarda, bakanlık programında olmayan Kaat'ı sanatının tamamen kaybolmuş bir sanatımız olduğunu gördüm. Yeniden canlanması için çok emek verdim. Bakanlık programına koydum. İnşallah şimdi de üniversitede öğrencilerimizle buluşturmak için adım atmış bulunuyoruz. Bundan inanılmaz bir keyif alacağım."

Serginin açılışında, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Saim Kılavuz, günün anısına Dilek Erim Aydemir’e teşekkür belgesi verdi.



CİHAN

Uludağ Üniversitesi'nde ince kağıt oymacılığı sergisi açıldı

Uludağ Üniversitesi'nde ince kağıt oymacılığı sergisi açıldı

Uludağ Üniversitesi'nde ince kağıt oymacılığı sergisi açıldı

Uludağ Üniversitesi'nde ince kağıt oymacılığı sergisi açıldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir