21 Ağustos 2026
Altın 7141.2
BIST 14514.82
Dolar 48.0471
Euro 56.167
Sterlin 65.6041
Ankara 31°C

Ulusal Yargı Ağı Projesi, Midyat'ta Halka Tanıtılıyor

Ulusal Yargı Ağı Projesi, Midyat'ta Halka Tanıtılıyor
Yargıyı hızlandırmayı amaçlayan Ulusal Yargı Ağı Projesi'ni (UYAP) tanıtmak için Mardin'in Midyat ilçesi adliye binası girişinde stant kuruldu. Görevliler, vatandaşlara UYAP'ın ayrıcalıklarını anlatıyor.

1 Nisan 2008 tarihinde hizmete giren sistem, avukat ve vatandaşların adliyelere girerek ilgili oldukları dosya ya da işlemler hakkında bilgi almak için harcadıkları zaman, masraf ve emekleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. 'UYAP haberin olsun sms bilgi servisi' ile kişi, kendi hakkında açılmış bir dava olup olmadığını öğrenebilecek. Avukatlar, yetkileri dâhilindeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyip bu dosyalardan örnek alabilecek.

Sistem hakkında bilgi veren UYAP uzmanı Üzeyir Bilen, vatandaşların TC kimlik numaralarını kullanarak sistem kapsamındaki adli ve idari birimlerdeki dosyaların safhalarını, duruşma günlerini, dosyaların Yargıtay'dan dönüp dönmediğini görebileceğini belirtti.

Bilen, UYAP'ın kırtasiye, posta masrafı, iş gücü ve zaman tasarrufu sağladığının altını çizerek, yargıya büyük etkinlik kazandıracağını işaret etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir