06 Kasım 2026
Altın 6518.09
BIST 11333.27
Dolar 50.1404
Euro 56.2309
Sterlin 67.0568
Ankara 7°C

Uluslararası İlham Çocuk Festivali'nde Çocuklar Eğlendi

Uluslararası İlham Çocuk Festivali'nde Çocuklar Eğlendi
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan Uluslararası İlham Projesi kapsamında ilköğretim öğrencileri çeşitli çocuk oyunları ile eğlendi. Palandök

Palandöken İbrahim Fen Lisesi Spor Salonu'nda, Uluslararası İlham Çocuk Festivali başladı. İngiliz eğitimcilerin organizasyonunda düzenlenen festivale Evliya Çelebi, Polis Amca İlköğretim okulları öğrencileri ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda barınan çocuklar katıldı. Festival kapsamında çocuklar geliştirdikleri oyunları canlı müzik eşliğinde sergiledi.

Festival hakkında bilgi veren organizasyon öğrenci temsilcisi Yusuf Suruç, söz konusu etkinliğin Türkiye'de Erzurum, Mersin ve Trabzon'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Festivalin ilk kez Erzurum'da gerçekleştirildiğine işaret eden Suruç, "Festivalde engelli ve sağlıklı çocuklar ile gençlere olimpiyat ruhu aşılanacak. Londra 2012 Uluslararası Olimpiyat Oyunları Eğitim Programı'nın bir parçası olacak Uluslararası İlham Projesi, UNICEF tarafından da destekleniyor. Festivalde çocuk ve gençlerin oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlik yoluyla gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor." dedi.