16 Aralık 2025
Altın 5884.624
BIST 11380.88
Dolar 42.7086
Euro 50.2355
Sterlin 57.2578
Ankara 4°C

Uluslararası Profesyoneller Jewex 2010'da

Uluslararası Profesyoneller Jewex 2010'da
Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos ve beraberindeki 20 işadamı Jewex Mücevher Altın Gümüş Takı Saat Fuarı'nı ziyaret etti. Fuar alanında

Fuar alanında İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile buluşan Koutsikos, fuara katılan firmaları gezerek bilgi aldı.

Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer'e ait Bahadır Kuyumculuk standında basın mensuplarına açıklamada bulunan Koutsikos ve Demirtaş, iki ülke arasındaki ilişkilerde yavaş döneminin sona erdiğini belirterek, hızlı dönemin başladığını vurguladı.

Demirtaş, ikinci yılını dolduran Jewex'in sektörün önemli buluşma alanlarından biri haline geldiğini söyledi.

Yunanlı işadamlarını İzmir'e davet ederek fuara katılımını sağladıklarını belirten Demirtaş, bu tip ikili diyaloglar ile birlikte iş dünyası arasında artan alışverişin Türkiye ve Yunanistan'ın daha da yakınlaşmasını sağladığına dikkat çekti.

Demiraş, "Yunanistan en yakın komşumuz. Ekonomik işbirliğini hızla geliştirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu konuda İTO olarak büyük mesafe alınmasını sağladık. Umut ediyoruz ki komşularla sıfır problem çalışmaları doğrultusunda iki ülke arasındaki Ege denizi, Kıbrıs ve ruhban okulu meselesi çözülecek. Bu sayede iki komşu ülke daha da yakınlaşacaktır." diye konuştu.

Panagiotis Koutsikos ise Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliğini sürdüreceklerini açıkladı.

Bu ilişkilerin gelişiminde Yunanistan'ın Türklere uyguladığı vizelerin bazı alanlarda kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Koutsikos, "1999'da 700 milyon dolar olan ticaret hacmi 3,5 milyar dolara yükseldi. Bu yıldan itibaren daha da iyi olacak. Bunun için özellikle iş adamları ve diğer bazı profesyonel gruplarda Yunanistan'ın uyguladığı vizenin kaldırılması yerinde olacaktır." dedi. Koutsikos, iki ülke işadamlarının işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve Jewex Fuarı'nda da önemli işbirliği imkanları yakalandığını sözlerine ekledi.

Demirtaş ve Koutsikos, stantları gezerek katılımcılardan bilgi aldı. İkili, Somaltın firmasının altından imal ettiği Saat Kulesi ile birlikte objektiflere poz verdi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir