1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ümraniye Türkiye’nin Üçüncü, İstanbul’un Birinci Temiz İlçesi
Ümraniye Türkiye’nin Üçüncü, İstanbul’un Birinci Temiz İlçesi

Ümraniye Türkiye’nin Üçüncü, İstanbul’un Birinci Temiz İlçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tertip edilen ‘Türkiye'nin En Temiz Şehri Yarışması’nda ‘En Temiz Şehir’ dalında Ümraniye Belediyesi, Türkiye üçüncüsü, İstanbul birincisi seçildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tertip edilen ‘Türkiye'nin En Temiz Şehri Yarışması’nda ‘En Temiz Şehir’ dalında Ümraniye Belediyesi, Türkiye üçüncüsü, İstanbul birincisi seçildi.



Yarışmada Türkiye birincisi Ankara’nın Altındağ Belediyesi, ikincisi ise Konya’nın Selçuklu Belediyesi oldu.

Ankara’da yapılan ödül töreninde büyükşehir ilçe belediyeleri, ‘atık ve atık su yönetimi, hava kalitesi, iklim değişikliği, eğitim ve bilinçlendirme’ başlıklarında değerlendirilerek ödüle layık görüldü. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Törende atıklar, çevre kirliliği ve çevreyle ilgili tahribatın ülkelerin ortak sorunu olduğundan yakınan Erdoğan Bayraktar, “Artık çevre duyarlılığı ve iklim değişikliği, dünyanın bir numaralı gündem maddesidir. Sanayicilerimizin ‘temiz Üretim’ ilkesi ile çevreye duyarlı üretim yapmaları, bu ürünleri tüketen vatandaşların da ‘temiz tüketim ‘ biilinci ile hareket etmeleri, çevreye duyarlı ürünleri tercih etmeleri önem arz etmektedir. Bölgesinde ve dünyada model alınan bir ülke olabilmemiz için pek çok faaliyet yürütülmektedir. Bunlarda temel anlayışımız‘Sıfır Atık ve Geri Kazanım Politikası’, ‘Kullananın ve Kirletenin Ödemesi’ ve ‘Çevre Korumada İhtiyat’ ilkeleri ile; ‘Kirletmeden Temiz Tutma Prensibi’dir. Kentsel dönüşümle inşa edeceğimiz 3 kat ve üzerinde katı bulunan binalarımızda çöpler kaynağında ayrıştırılacak, kurulacak sistemle; evsel atıklar, kâğıtlar, camlar ve atık yağlar ayrı ayrı toplanacak ve belli bir yerde depolanacaktır. Bu sistemde toplanan ayrıştırılmış atıklar, belediyeler veya lisanslı kurumlar tarafından alınarak geri dönüşümü yapılacak, bu sayede hem ülke ekonomimize katkı sağlamış hem de çevremiz korunmuş olacaktır.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise Büyükşehir İlçe Belediyeleri En Temiz Şehir kategorisinde 3. En Temiz Şehir ödülünü almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Hasan Can, çevreye büyük önem verdiklerini vurgulayarak pırıl pırıl bir Ümraniye için hizmetlerin devam edeceğini dile getirdi.

En Temiz Şehirler, Büyükşehir İlçe Belediyeleri Kategorisinde Türkiye Üçüncülük ödülü Ümraniye Belediyesine verildi. Başkan Can ödülünü AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel’den aldı.

Belediye, saat 19.00’da İstanbul’da da yapılacak ‘En Temiz Şehir Yarışması’ ödül töreninde, İstanbul İlçeleri kategorisinde birincilik ödülünü alacak.
CİHAN

Ümraniye Türkiye’nin üçüncü, İstanbul’un birinci temiz ilçesi

Ümraniye Türkiye’nin üçüncü, İstanbul’un birinci temiz ilçesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.