17 Aralık 2025
Altın 5923.603
BIST 11275.79
Dolar 42.7174
Euro 50.1032
Sterlin 56.9682
Ankara 5°C

Umut Derneği’nden Öğrenciler Yararına Kermes

Umut Derneği’nden Öğrenciler Yararına Kermes
Yozgat`ta kurulduğu günden bu yana ‘umutsuzların umudu’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Yozgat`ta kurulduğu günden bu yana ‘umutsuzların umudu’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kermese Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer, Umut Derneği Başkanı Leyla Kamanlı, dernek üyeleri, ev hanımları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duanın ardından kermesin açılış kurdelesini Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer ve Dernek Başkanı Leyla Kamanlı birlikte kesti.

`Umutsuzların umudu` sloganıyla faaliyetini sürdüren Umut Derneği, maddi durumu iyi olmayan özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler yararına kermes düzenledi. Yozgatlı ev hanımlarının hazırladığı yöresel yemeklerin, tatlıların, el işi ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu kermesin açılış sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Başer’in eşi Neriman Başer, derneğin ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Başer, "Umut Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için her yıl çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan birisi de şuan açılışını yaptığımız bu kermesimiz. Derneğimiz bu tür faaliyetlerle eğitime bu yönde katkı sağlıyor. Ben dernek başkanına ve üyelerine eğitime verdikleri bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Kamanlı da konuşmasında maddi durumu zayıf olan öğrencilerin eksiklerinin giderilmesine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Kamanlı, "Yozgatlı ev hanımlarının günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, el işi ve hediyelik eşyaları burada satıp maddi durumu iyi olmayan özellikle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize veriyoruz. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında en büyük etken eğitimdir. Gelişmiş ülkeler baktığımız zaman hepsinin ortak özelliği de eğitimde başarılı olmalarıdır. Bu bakımdan öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Biz de dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. 10 gün açık olacak kermesimize tüm halkımızı bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Umut Derneği’nden öğrenciler yararına kermes

Umut Derneği’nden öğrenciler yararına kermes

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir