Üniversite içerisindeki BESYO önünde toplanan 100 civarında üniversite öğrencisi, Rektörlük binasının arkasında bulunan anıtlara kadar yürüdü. İstiklal Marşı okunduktan sonra grup adına Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Yalçın Samet Sarıtaş açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın beden eğitimi derslerini seçmeli hale getirmesini ve tek saate indirmesini kınadıklarını belirten Sarıtaş, Avrupa ülkelerinde beden eğitimi ve spor derslerinin haftalık 4 saat ve zorunlu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin çok genç bir nüfus oranına sahip olduğunun altını çizen Sarıtaş, "Yaklaşık 200 milyon öğrenci eğitim görmektedir. Öğrenci sayımız dünyadaki birçok ülke nüfusundan fazladır. Beden eğitimi ve spor derslerinin lüzumsuz sayılmasının yanı sıra ayrı bir taraftan okullardaki şiddetten, kötü alışkanlıklardan ve obeziteden şikayet ediyoruz. Diğer tarafından beden eğitimi ve spor derslerini azaltmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda altyapı oluşturmadan sporcu yetiştirmeden olimpiyatlara aday oluyoruz. Bu kararı alanların beden eğitimi ve spor hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığının göstergesidir." dedi.
Türkiye'de 56 BESYO bulunduğunu dile getiren Sarıtaş, yaklaşık 17 bin mezunun atama beklediğini ifade etti. Sarıtaş şöyle konuştu: "Bu tablo yetersizmiş gibi önümüzdeki yıllarda yeni bölümlerin açılması gündemde ve yılda ortalama 8 bin öğrencinin mezun olması söz konusudur. Bu kadar mezun beden eğitimi ve spor öğretmeninin istihdam alanı daraltılmakta ve her geçen gün nitelikli işsizler ordusuna dahil edilmektedir. Bakanlığın bu politikalardan bir an önce vazgeçip daha makul ve mezun olan öğretmen adaylarının mağdur edilmemesini arzu ediyoruz."
(CİHAN)

