Altın 5514.884
BIST 10565.74
Dolar 42.3264
Euro 49.088
Sterlin 55.647
Ankara -2°C

Üniversiteler, Projelerini Sanayicilerle Paylaştı

Üniversiteler, Projelerini Sanayicilerle Paylaştı
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı ve Üniversite Sanayi Araştırma ve İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Okandan, vakfın am...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı ve Üniversite Sanayi Araştırma ve İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Okandan, vakfın amacının, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve projeleri üniversitelerden temin etmek ve üretimi yönlendirmek olduğunu söyledi.

ÜSAİV ve Kayseri Sanayi Odası işbirliği ile Üniversite Sanayi İşbirliği Proje Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sanayicilerle üniversite akademik personeli arasında bilgi paylaşımı yapıldı.

Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını KAYSO Meclis Başkanı ve ÜSAİV Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Okandan yaptı. Okandan, vakfın amacının, sanayicilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve projeleri üniversitelerden temin etmek ve üretimlerini yönlendirme adına yapacakları yeni çalışmalarda, üniversitelerden talepte bulunmak olduğunu söyledi. Okandan, buna benzer toplantıları yılda 2 kez yaparak, üniversiteler ile sanayicileri daha sık bir araya getirmeyi planladıklarını belirterek, bu toplantıların sonuçlarının verimli olacağına inandıklarını kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı da fakültelerinin, yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye ve 135 öğretim üyesine sahip olduğunu, buna uygun olarak da proje sayılarının arttığını belirtti. Prof. Alçı, Erciyes Üniversitesi olarak, araştırma ve geliştirmeye her zamankinden daha çok önem verdiklerini vurguladı. Alçı, artık üniversitelerin büyüklüğünün, öğrenci sayılarının çokluğu ile değil, ortaya koyduğu araştırmaların ve bilgi üretimine sağladığı katma değer ile belirlendiğini vurguladı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise üniversitelerin, sadece bilgi aktarılan değil aynı zamanda bilgi üreten kurumlar olduğunu belirtti. Güney, üretilen bilgilerin toplumsal faydaya dönüştürülmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca da bu toplantının, her 2 kesime de faydalı olacağına inandıklarını ifade etti. Toplantıda, Erciyes Üniversitesi 18, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 10, Melikşah Üniversitesi 14 projenin tanıtımını yaptı. Söz konusu projeler, bizzat proje yürütücüsü olan akademisyenler tarafından sanayicilere aktarıldı. Soru-cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir