Ziyarette konuşan Kars TOG Koordinatörü Hasan Çiçek, çocukların ülkenin geleceği, mutlu ve müreffeh yarınların teminatı olduğunu belirtti. Çocukların yetiştirilmesi konusunun altını çizen Çiçek, "Bu emaneti ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimizi de o kadar net bir şekilde görürüz. Sadece evlerimizdeki değil, sokaklarımızdaki, mahallelerimizdeki bu tür çocuk yuvalarındaki çocuklara sahip çıkmak, onları koruyup gözetmek, elimizden geldiği kadar maddi ve manevi olarak desteklemek insani bir görevdir.'' dedi.
Çocuklarla eğlenceli vakitler geçirerek onların yalnızlıklarını bir nebze olsun dindirmeye çalıştıklarını ifade eden Çiçek, "Kars TOG olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tebessüm etmeyi dahi sadaka olarak gören bir zihniyetin mensuplarına bu çocuklara sahip çıkmak, onları sevgi ile kucaklamak düşer. Bu hafta gönüllü öğrenci arkadaşlarımız ve çocukları karma şekilde gruplara ayırarak 'Küresel Isınma' ile ilgili çalışmalar yaptırarak yeteneklerini ortaya çıkarttık. Resim çizenler resimlerini yorumladı, şiir yazanlar şiirlerini besteledi, oyun yazanlarda oyunlarını sergilediler." diye konuştu.
Bu tür etkinliklerin çocukları hem geliştirdiğini hem de özgüven vererek konu ile ilgili bilgi sahibi olmasına vesile olduğunu belirten Çiçek, "Etkinliklerimiz düzenli şekilde devam etmektedir. Bizler Toplum Gönüllüleri olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gönüllü olarak yaptığımız bu çalışmaların neticesinde çocukların yüzünde görmüş olduğumuz sıcak bir gülücük bize ömür boyu yeter. Çalışmalarımızı daha güzel ve daha verimli yapabilmek içinde herkesten destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Toplum gönüllüleri daha sonra yuva çocuklarıyla birlikte oyunlar oynayıp gönüllerince birlikte eğlendi.
(CİHAN)

