1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ÜNLÜ SANATÇI METİN MİLLİ hayatını kaybetti
ÜNLÜ SANATÇI METİN MİLLİ hayatını kaybetti

ÜNLÜ SANATÇI METİN MİLLİ hayatını kaybetti

Türk sanat müziği solisti Metin Milli, 80 yaşında vefat etti.

A+A-

 

indir-017.jpgÜnlü sanatçı Metin Milli, bir süredir tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

1980'li yıllara damgasını vuran, 'Seviyorum İşte', 'Şarkılara Sordum' gibi şarkılara getirdiği yorumla hatırlanan Türk sanat müziği sanatçısı Metin Milli'den acı haber geldi. Milli'nin Ankara'da vefat ettiği öğrenildi.

 

80 yaşında yaşamını yitiren Metin Milli'nin naaşı, yarın öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

Metin Milli, 1 Mayıs 1943'te Mardin'de dünyaya gelmişti. Milli, yaptığı müziği 'çok sesli hafif Türk sanat müziği' olarak adlandırıyordu. Metin Milli, TRT destekli bu yeni türün 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye'de belli başlı öncüleri arasında yer almıştı.

'Çiçekler Yasta' adlı parçasının yer aldığı 'Merhaba' albümü ile Milli, patlama yaptığı 1983'ün flaş sanatçısı olmuştu. Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden sanatçı, ticaretten kazandığını müziğe aktarmış ve bu yolda hiçbir masraftan kaçınmamıştı.

Aranjör olarak kendisine uzun yıllar hizmet eden Metin Alkanlı ile birlikte 'Çiçekler Yasta', 'Şarkılara Sordum', 'Pişmanlık', 'Seviyorum İşte', 'Vurgun' gibi birçok hit esere yorumu ile imza atan Metin Milli, 1982-1996 yılları arasında 10 adet albüm çıkarmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.