20 Ağustos 2026
Altın 6928.19
BIST 14458.98
Dolar 47.9499
Euro 56.0817
Sterlin 64.9894
Ankara 16°C

Urfa'nın Lezzetli Çiğ Köftesi Yüksekova'da

Urfa'nın Lezzetli Çiğ Köftesi Yüksekova'da
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde çalışan Harmancı kardeşler, Şanlıurfa'nın çiğ köfte lezzetini memleketlerine taşıdı. Yüksekova Cengiz

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde kurdukları tezgâhta, 'Urfa Yüksekova'ya geldi, helebin lezzeti burada' sloganını kullanan Harmancı kardeşler, çiğ köfte almaya gelenlere 'Urfalıyım ezelden' türküsü söylüyor.

Ramazan ayında artan talepten memnun olduklarını kaydeden Şeyhmus Harmancı, "Biz hemşehrilerimizi Urfa'nın çiğ köfte lezzeti ile buluşturuyoruz. En güzel şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Harmancı, çiğ köftenin tarifini ise şu şekilde yaptı: "Öncelikle bulguru hafif bir şekilde ılık bir su ile ıslatırız, daha sonra Urfa'dan özel getirttiğimiz isotu ekleriz. Biraz yoğurduktan sonra hazırladığımız kıymayı ekleriz ve 2 saate yakın yoğururuz."

Çiğ köfte tezgahının diğer ortağı Selim Harmancı ise hijyene büyük önem verdiklerini söyledi.

Harmancı kardeşlerden çiğ köfte almaya gelen vatandaşlardan Lütfü Kayhan, "Lezzet harika. Ustalarımız hem Yüksekovalıları güzel lezzetlerle buluşturuyor hem de para kazanıyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir