1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uşak'ta Kesk Üyeleri Grev Başlattı
Uşakta Kesk Üyeleri Grev Başlattı

Uşak'ta Kesk Üyeleri Grev Başlattı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yurt genelinde düzenlenen iş bırakma eylemi Uşak’ta da başladı!

A+A-

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yurt genelinde düzenlenen iş bırakma eylemi Uşak’ta da başladı. KESK Şubeler Platformu’na bağlı sendika üyeleri, Uşak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanarak eylemi başlattı. Okulun tabelasının altına, “Bu okulda grev vardır.” yazısı asıldı.

Eğitim Sen ve Eğitim İş’e bağlı yaklaşık 400 kişinin katıldığı eylem, okul önünden başlayarak kent meydanında son buldu. Meydanda toplanan, grup çeşitli sloganlar atarak hükümeti protesto etti, davul zurna eşliğinde halay çekti. Burada bir konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Deniz Ertunç, "İnsanca yaşamak için herkes için grevdeyiz. Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendiriyor. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz.
Taksim Gezi Parkı'ndaki doğa katliamına karşı demokratik haklarını kullanarak tamamen barışçıl eylemler gerçekleştirenlerin, canına kasteden boyutlara ulaşan devlet terörüyle karşılaşması yıllardır haksızlık ve hukuksuzlukla kuşatılanlar için bardağı taşıran son damla olmuştur. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı’nı değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir. 15 Mayıs’ta AKP iktidarı tarafından TBMM’ye sevk edilen “hükümet memurluğu” torba yasa tasarısı kamuda kariyer ve liyakat ilkelerini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ehliyetsiz, vasıfsız ama sadece yandaş olduğu için özel sektörden kamuya üst düzey yöneticiliğe atanmanın önünü açan düzenleme ile AKP’nin devletleşme sürecinin önündeki son engeller de ortadan kaldırılmak istenmektedir. Yandaş-Tüccar-CEO takımının açıktan atamayla müdür, genel müdür, müsteşar makamlarına taşındığı bir kamu yapılanması yaratarak doğrudan kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef alınmaktadır.
Her türlü baskıya rağmen sesini yükselten, kamu emekçilerinin vicdanın sesi olma kararlılığından ödün vermeyen KESK olarak iş güvencesinden asla taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi defalarca ifade ettik. Kamu emekçilerinin iş ve ücret güvencesini adım adım ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırılara güçlü bir cevap vermek için bugün alanlardayız." dedi

Grup yapılan basın açıklaması sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Uşak'ta KESK üyeleri grev başlattı

Uşak'ta KESK üyeleri grev başlattı

Uşak'ta KESK üyeleri grev başlattı

Uşak'ta KESK üyeleri grev başlattı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.