1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uşak’ta Türkçe’nin Çocuklarına Muhteşem Karşılama
Uşak’ta Türkçe’nin Çocuklarına Muhteşem Karşılama

Uşak’ta Türkçe’nin Çocuklarına Muhteşem Karşılama

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Uşak ayağı için kente gelen Türkçe'nin çocukları görkemli bir şekilde karşılandı.

A+A-

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Uşak ayağı için kente gelen Türkçe'nin çocukları görkemli bir şekilde karşılandı.

Moldova, Bulgaristan, İsveç, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Meksika, Kırgızistan, Nepal, Sırbistan, Srilanka, Tacikistan, Uganda, Güney Afrika, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Tunus ve Tacikistan’dan gelen Türkçe'nin çocukları Uşak’ta çiçeklerle karşılandı.

Aydın’dan gelen öğrenciler için Uşak - Denizli karayolunun 5. kilometresinde coşkulu karşılama töreni tertip edildi. 100’ün üzerinde araçla şehir merkezine gelen Türkçe'nin çocukları, kalacakları otel önünde coşkulu kalabalıkların sevgi gösterisi ve çiçek takdimi ile karşılandı. Yolda seyreden vatandaşlar da korna çalarak konvoyu destekledi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’i makamında ziyaret eden Türkçenin çocukları Vali Erden’le yaptıkları sıcak sohbet ile program hakkında bilgi verdi. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerin Barış ve kardeşliğin sembolü olduğunu söyleyen Vali Erden, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, “Yarın akşam yapılacak olan programı hep birlikte yapacağız. Dünyanın 7 kıtasından ilimize gelen öğrenciler Uşak halkına hitap edecekler. Barış ve kardeşliğin sembolü olan olimpiyatların ilimizde de gerçekleşmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öğrencilerin onuruna Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Dülgeroğlu Otel'de akşam yemeği verildi. Yemeğe Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Ak Parti Uşak milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, daire Müdürleri, esnaflar ve olimpiyat için gelen Türkçe'nin çocukları katıldı. Vali Erden, tüm öğrencilere Uşak battaniyesi hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.