21 Ağustos 2026
Altın 7078.4
BIST 14515.77
Dolar 48.0631
Euro 56.1909
Sterlin 65.6056
Ankara 35°C

Uygulanabilir Sosyal Projeler İçin 155 Milyon Lira Ayrıldı

Uygulanabilir Sosyal Projeler İçin 155 Milyon Lira Ayrıldı
Sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluşlarının uygulanabilir sosyal kalkınma amaçlı projeleri için 155 milyon lira bütçe ayrıldığı bildirildi. Sosyal Destek

Sosyal Destek (SODES) Projesi tanıtım toplantısı Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Salonu'nda Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Gök, önceki yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanan SODES Projeleri'ne bu yıl Doğu Anadolu Bölgesi'nin de dahil edildiği ifade etti. Gök, 155 milyon TL bütçeli SODES Projeleri'nden pay almak için Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve kamu kuruluşlarına büyük görev düştüğünü dile getirdi. Güçlü ve uygulanabilir projelerin Sodes'den pay alabileceğine vurgu yapan Vali Yardımcısı, "Ortada 155 milyon TL var. Bu paradan pay alabilmek için güzel ve uygulanabilir projeler hazırlamak gerek. Çünkü bu paradan Erzurum'un ve Erzurumluların pay alması gerekiyor." dedi.

SODES projelerinden geçen yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il milli eğitim müdürlüklerinin yüzde 60 pay aldığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Gök, "Devletin birebir yapmakta zorlandığı projelerde SODES devreye giriyor. Geçen yıl SODES projelerinden en fazla payı Güneydoğu Anadolu'daki il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri almış." diye konuştu.

KADIN STÖ'LERİNE 3 MİLYON EURO VERİLECEK

SODES'den daha çok kadın, çocuk ve gençler ile göç edenlere yönelik projelerin yararlandırıldığını dile getiren Vali Yardımcısı Mehmet Gök, önümüzdeki günlerde Erzurum'da kadınlara yönelik eğitim çalışmalarının gerçekleştirileceğini anlattı. 25 Mart günü kadın sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi için Palan Otel'de AB ülkelerinden bir heyetin Erzurum'a geleceğinin altını çizen Gök, "Yeni kurulacak olan kadın sivil toplum örgütleri için 3 milyon Euro'luk bütçe ayrıldı. Kadınların eğitiminin güçlendirilmesi ve el emeklerinin değerlendirilmesi gibi konularda hazırlanacak projelere hibe verilecek. Bunun içinde yeni kadın derneklerine ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir