05 Kasım 2026
Altın 6643.51
BIST 11460.88
Dolar 50.0416
Euro 56.3632
Sterlin 67.2825
Ankara 14°C

Uzman Erbaşlar Özlük Hakları İçin Meclis'e Yürüdü

Uzman Erbaşlar Özlük Hakları İçin Meclis'e Yürüdü
Başkent'te sözleşmesi biten bir grup uzman çavuş, özlük haklarının verilmesi için omuzlarında taşıdığı Türk Bayrağı ile Meclis'e yürüdü.

Meclis önünde İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan eylemciler, 45 yaşını dolduran uzman çavuşlara emeklilik haklarının verilmesini istedi.

Yaş haddinden dolayı sözleşmesi sona erip işten çıkarılan ve emeklilik hakkı isteyen yaklaşık 20 uzman erbaş Meclis Dikmen kapısı önünde bir araya geldi. Grup üyeleri, "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atarken, omuzlarında ve ellerinde Türk bayrağı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Kadir Zengin, 45 yaşına gelince kendi kaderlerine terk edildiklerini öne sürerek, devletin her kademesinde çalışanların emeklilik hakkı olduğunu, ancak uzman çavuşların bu hakka sahip olmadığını söyledi.

Önceki gün bazı bakanlıklara ve Başbakan'a dilekçe verdiklerini belirten Zengin, "Neyin ne olduğunu biliyoruz. İstenirse uzman erbaşların bu mağduriyetlerine iki günde son verilebileceğini de biliyoruz. 3269 sayılı uzman erbaş kanunundan kaynaklanan sorunlarımızın, bir an önce, gerekli düzenlemelerin yapılarak giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bazı uzman çavuşlar da artık bu çığlıkların son olduğunu ve seslerinin duyulmasını istediklerini söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulunan uzman çavuşlar daha sonra olaysız dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir