1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uzun: Halk Eğitim Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mobil Gücüdür
Uzun: Halk Eğitim Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığının Mobil Gücüdür

Uzun: Halk Eğitim Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mobil Gücüdür

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, halk eğitim merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın mobil gücü olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, halk eğitim merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın mobil gücü olduğunu söyledi.


Milletvekili Uzun, eşi Hatice Uzun ile birlikte, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Orhan Kütükoğlu’nu ziyaret etti.

Merkezin çalışmaları hakkında Kütükoğlu’ndan bilgi alan Uzun, halk eğitim merkezlerinin önemini bildiklerini kaydetti. Milletvekili Uzun, yaygın eğitimin, örgün eğitimin yanında ve dışındaki tüm düzenli eğitim faaliyetleri ve bununla birlikte hayat boyu öğrenmenin alt sistemi ve ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, ‘’Halk eğitim merkezleri ülkemizdeki yaygın eğitim faaliyetlerinin en büyük sunucusu ve en geniş teşkilat ağına sahip kurumlarıdır. Aynı zamanda örgün eğitim fırsatını kaçırmış olanlar için ikinci şans okulları olup, Millî Eğitim Bakanlığı’nın mobil gücüdür. Dinamik yapısıyla çok hızlı organizasyon kabiliyetine sahip kuruluşlardır.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kütükoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşması sırasında, şu anda 107 aktif kursunun devam ettiğini belirterek, ’Bu yıl 137 dalda 471 kurs açıldı ve 7 binin üzerinde kursiyerimize sertifikaları verildi.’’ dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.