22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Vali, Cumhuriyet Resepsiyonunu Halka Açtı!

Vali, Cumhuriyet Resepsiyonunu Halka Açtı!
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Cumhuriyet resepsiyonuna sadece bürokratları değil, şehit yakınlarını, hayırseverleri ve esnafları da davet etti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Cumhuriyet resepsiyonuna sadece bürokratları değil, şehit yakınlarını, hayırseverleri ve esnafları da davet etti. 'Cumhur'un halk anlamına geldiğini belirten Vali Doğan, halkın her kesiminden insanı resepsiyonda görmek istediğini belirtti.

Konya'da Cumhuriyet resepsiyonundaki davetliler listesine önceki yıllardan farklı olarak halk da eklendi. Bakkal, manav, ayakkabıcı gibi çeşitli esnaf adına hazırlanan davetiyeler, Vali Doğan'ın talimatıyla sahiplerine ulaştırıldı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, önceki görev yaptığı ilde de böyle bir uygulama yaptığını belirterek, Konya'da da resepsiyona halktan temsilcilerin geleceğini belirtti.

Yıllarca resepsiyona sadece kamu görevlilerinin davet edildiğini söyleyen Aydın Nezih Doğan, bu yıl katılımı farklılaştıracağını dile getirdi. Resepsiyonda bir takım değişiklikler yaptığını ifade eden Vali Doğan, "Cumhuriyet resepsiyonuna genellikle belli kamu görevlileri katılır. Ben toplumun her kesiminden insanların orada olmasını istiyorum. Sonuçta 'Cumhur' halkı ifade eder, amacımız da halkın her kesimden insanı orada görmektir." dedi.

Önceki yıllarda davetiye gönderilen kişilerin de aynı şekilde davet edileceğine işaret eden Doğan, "Bunun dışında şehit yakınlarımızı, gazilerimizi, milli sporcularımızı, hayırsever vatandaşlarımızı davet ettik. Bugün sosyal hayatta karşımıza çıkan; bakkal, manav, ayakkabıcı gibi çeşitli esnafları ve sivil toplum kuruluşlarımızdan insanları çağırdık. Unutmayalım ki bu resepsiyon halk resepsiyonudur." diye konuştu.

Şehit yakınlarının davetiyelerini de şehit anaları adına gönderdiklerini anlatan Vali Doğan, evlat yetiştirmede annenin emeğinin ödenemeyeceğini söyledi.

Aydın Nezih Doğan, salonunun belirli bir büyüklükte olmasından dolayı tüm Konyalıları davet edemediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir