21 Ağustos 2026
Altın 7118.79
BIST 14514.82
Dolar 48.0608
Euro 56.1801
Sterlin 65.3955
Ankara 34°C

Vali Aksoy: Mersin Tarım Ve Gıda Sektöründe Türkiye'ye Örnek Olacak Düzeye Geldi

Vali Aksoy: Mersin Tarım Ve Gıda Sektöründe Türkiye'ye Örnek Olacak Düzeye Geldi
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, tarım ve gıda sektöründe ortaya konulan çalışmaların Türkiye'ye örnek olabilecek düzeyde olduğunu ifade etti. Mersin Kal...
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, tarım ve gıda sektöründe ortaya konulan çalışmaların Türkiye'ye örnek olabilecek düzeyde olduğunu ifade etti. Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) şubat ayı olağan toplantısının açılışında konuşan Aksoy, bu kapsamda hazırlanan projelerin amacına ulaşabilmesi için şehrin tüm dinamiklerinin ortak hareket edip, çalışmalara katkı sunmasının da önemli olduğunu vurguladı.

'Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı' kapsamında Mersin İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan, İtalya ve İspanya tarafından da desteklenen 'AGFORISE Projesinin Mersin açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Aksoy, 918 bin Euro'luk bir bütçeye sahip olan projenin 36 aylık bir zaman dilimini kapsadığını kaydetti.

Aksoy, "Amaç, proje ortağı bölgelerin tarım ve gıda sektöründe teknolojik işbirliği yoluyla dünya pazarından daha çok pay almasının sağlanmasıdır." dedi.

Tarım Master Planını ihale ettiklerini ve şu anda yüklenici firmanın çalışmaları başlattığını ifade eden Aksoy, "Biz ne kadar çok veriyi onlarla paylaşırsak, görüşlerimizi onlara ne kadar çok sunarsak planımız o derece sağlıklı olur. Onun için bütün kurum ve kuruluşlarımızın bu stratejik planın hazırlanmasına gereken katkıyı vermesini bekliyorum. Çünkü planları sadece yapmış olmak için yaparsak bir anlam ifade etmez. Uygulanabilir bir plan olmalı ve bizi doğru yola sevk etmelidir. Burada da çok güzel fikirler ortaya çıktı. AGFORISE Projesinin bizlere kazandırdığı bir takım birikimler var. Bu bir başlangıçtır. İlk projeyi almak çok önemliydi. İlk projedeki başarı durumumuz çok önemliydi. Proje ekibimiz Mersin'deki tarım sektörünün daha iyi bir noktaya taşınması adına güzel bir çalışma ortaya koydu. Projede görev alan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tarım teknoparkı kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Aksoy, bu konuda kurumların görüşlerini aldıklarını ve görüşlerin büyük kısmının olumlu olduğunu ifade ederek, "Tarım teknoparklarını kurabilirsek, bu projenin uygulamaya dönüşmesi anlamında çok önemli fırsatı Mersin'de yaratmış olacağız." diye konuştu.

Tarım ve tarıma dayalı sanayi, turizm ve lojistik sektörü olarak öne çıkan RIS-MERSİN Projesine sanayi ve eğitim gibi sektörlerin de ilave edilmesi önerisini değerlendiren Aksoy, "Bunu makul bir öneri olarak kabule ediyoruz. Mersin 3 sektör belirledi diye, bundan diğer sektörler gelişmeyecek anlamı çıkarmamalıyız. Ama ticaret bizim olmazsa olmazımızdır. Mersin'in bir liman kenti olması, Türkiye'nin dışarıya açılan kapısı olması, serbest bölgenin ve sanayi kuruluşlarının varlığı Mersin'de ticareti olmazsa olmaz kılmaktadır. Sadece bu 3 sektöre biraz daha öncelik verilecektir. Bunu bu şekilde yorumlamalıyız." şeklinde konuştu. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir