1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vali Aksoy, Samsun’un 2023 İhracat Hedefini 6 Milyar Dolar Olarak Açıkladı
Vali Aksoy, Samsun’un 2023 İhracat Hedefini 6 Milyar Dolar Olarak Açıkladı

Vali Aksoy, Samsun’un 2023 İhracat Hedefini 6 Milyar Dolar Olarak Açıkladı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

A+A-

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Borsa ve odaların birliğine vurgu yapan Vali Aksoy, Samsun’un 2023 yılı için ihracat hedefini 6 milyar dolar olarak koyduklarını belirtti.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ve Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’a yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyen Vali Hüseyin Aksoy, “Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Odalarımız önemsediğimiz nitelikte meslek ve kamu kurumlarımızdır. Samsun’un şu andaki konumuna baktığımız zaman 442 milyon dolarlık bir ihracatı var. Bu da Samsun gibi bir kent için oldukça düşük bir ihracattır. Bu ihracatı nasıl arttırabiliriz, bu konuda neler yapabiliriz konularında belirli hedefler konuldu. Genelde bu hedefleri tutturmak ve o alanlarda çalışma yapmamız gerekiyor." dedi.

Vali Aksoy, 2015 yılında 1 milyar dolar, 2019 yılında 3 milyar dolar ve 2023 yılında da 6 milyar dolara çıkabilir mi diye bir hedef koyduklarını dile getirerek, "Tabi ki bu hedefleri daha da geliştirip aşmamız lazım. Önümüzdeki süreç içerisinde ihracata fazla eğilip, neler yapabiliriz. Tarımsal ürünlerde de çeşitliliği arttırmak gerekmektedir. Özellikle Çarşamba ovasında düztaban arazi de genellikle fındık var. Yeni fındık stratejisinde öngörülen yüzde 6 eğimli arazinin yukarısına teşvik veriliyor. Diğer alanların alternatif ürünlere dönüştürülmesi beklentisi var. 2010 ile 2011 tarihleri arasında yürütülen süreçte sürdürülmesi gereken ve alternatif alanlara dönüştürülmesi gereken yerlerin ancak yüzde 2.5’ini başka ürünlere, fındığı sökerek değiştirmişiz. Bu anlamda da odamız, borsamız ekonomik durumu iyi olan, işletme kurabilecek olan işadamlarımız varsa öncülük yapıp meyveciliğe ve daha alternatif ürünlere yavaş yavaş dönmemiz gerekir. Bunu yaparken de ihracata dayalı üretimi hangi ürünü, nasıl yapabiliriz? Onun üzerinde biraz daha yoğunlaşmamıza ve çalışmamız yarar olabilir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Vali Aksoy, Samsun’un 2023 ihracat hedefini 6 milyar dolar olarak açıkladı

Vali Aksoy, Samsun’un 2023 ihracat hedefini 6 milyar dolar olarak açıkladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.