07 Ağustos 2026
Altın 6498.47
BIST 13798.82
Dolar 47.6371
Euro 54.8274
Sterlin 64.0169
Ankara 27°C

Vali Çakacak: Dere Yataklarındaki Yapılaşmaya İzin Verilmemeli

Vali Çakacak: Dere Yataklarındaki Yapılaşmaya İzin Verilmemeli
Muhtemel sel baskınlarında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla oluşturulan 'Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı.

Muhtemel sel baskınlarında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla oluşturulan 'Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak, özellikle dere yataklarındaki yapılaşmaların can ve mal kaybına sebep olduğunu ve bu sebeple izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

        Vali Çakacak, yılda iki defa yapılan 'Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı' ile muhtemel sel felaketlerinde can ve mal kaybının önlenmesi için ilgili kurumlarca yapılan çalışmaların değerlendirildiğini ifade etti. Önlem alınmaması nedeniyle taşkınlarda ve sel felaketinde vatandaşların mağdur olduklarını belirten Vali Özdemir Çakacak, “Üzücü olayların yaşanmaması için derelerin ıslah edilmesi, taşkın kontrol tesislerinin fonksiyonuna mani olacak müdahalelerin önlenmesi ve özellikle dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerekir.” dedi.

Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Kenan Örten, DSİ Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantı, DSİ Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz tarafından yapılan sunumun ardından kurumlarca gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir