1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Cengiz: Sevgi, Hoşgörü Ve Güleryüzden Ödün Verilmeyecek
Vali Cengiz: Sevgi, Hoşgörü Ve Güleryüzden Ödün Verilmeyecek

Vali Cengiz: Sevgi, Hoşgörü Ve Güleryüzden Ödün Verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son Valiler Kararnamesi'yle Sinop’tan Mardin Valiliği'ne atanan Vali Ahmet Cengiz, sade bir törenle karşılandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son Valiler Kararnamesi'yle Sinop’tan Mardin Valiliği'ne atanan Vali Ahmet Cengiz, sade bir törenle karşılandı. Sevgi, hoşgörü ve güler yüzden ödün verilmeyeceğini söyleyen Cengiz, "Hemşerilerimizle ilişkilerimizde sevgiden, hoşgörüden ve güler yüzden ödün verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlarımızın iş ve işlemleri kolaylaştırılacaktır.” dedi

İstanbul uçağı ile Mardin’e gelen Vali Ahmet Cengiz için Valilik önünde sade bir karşılama töreni düzenlendi. Törende Cengiz'i Vali Yardımcıları Hüseyin Avcı, Turan Erdoğan, Selim Palamut, Müfit Gültekin ve kamu kurum müdürleri karşıladı. Göreve başlaması nedeniyle basın açıklaması yapan Vali Ahmet Cengiz, Türkiye’de yürütülen huzur ve kardeşliğin pekiştirilmesine yönelik özverili çalışmalarda valilik olarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını belirtti. Cengiz, devletin halk için var olduğu ve makamların en yücesinin insanlık makamı olduğu ilkelerinden hareketle kamu hizmetlerinin insan odaklı olmasına dikkat edileceğini söyledi.

"SEVGİDEN, HOŞGÖRÜDEN VE GÜLER YÜZDEN ÖDÜN VERİLMEYECEK"

Halkının güven içinde yaşatılması, devletimizin en temel görevlerinden bir tanesi olduğunu belirten Vali Cengiz, "Bu görev yerine getirilirken ülkemizin demokratik bir hukuk devleti olduğu unutulmayacak. Anayasamızla ve uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış temel hak ve hürriyetler korunacak, kamu personelimizin görevlerini yerine getirirken hassasiyet içinde olmalarına ve hukukun sınırlarının dışına çıkmamalarına dikkat edilecektir. Harcandıkça artan tek şey, sevgidir. Hemşehrilerimizle ilişkilerimizde sevgiden, hoşgörüden ve güler yüzden ödün verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlarımızın iş ve işlemleri kolaylaştırılacaktır.” dedi

"İNSAN HAKLARINA VE TOPLUMSAL DEĞERLERE SAYGI İLKELERİNDEN ÖDÜN VERİLMEYECEK"

Yönetimde hukuka uygunluk, katılımcılık, saydamlık, hesap verilebilirlik, çevre duyarlılığı, insan haklarına ve toplumsal değerlere saygı ilkelerinden ödün verilmeyeceğini vurgulayan Vali Cengiz, şöyle konuştu: “Çağdaş yönetimin gereği olarak vatandaşlarımızın görüşleri, bizim için yol gösterici olacaktır. 'Devletin halk için var olduğu' ve 'makamların en yücesinin insanlık makamı olduğu' ilkelerinden hareketle kamu hizmetlerinin insan odaklı olmasına dikkat edilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız memnuniyet odaklı çalışacak, halkımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek amacıyla anketler düzenlenecektir. Ülkemizde yürütülen huzur ve kardeşliğin pekiştirilmesine yönelik özverili çalışmalarda valiliğim, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır. Mardin ili sınırlarında yaşayan her vatandaşımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi için Devletimizin tüm imkânları seferber edilerek sıcak ve şefkatli yüzü gösterilecek; tüm kamu personeli, kimsesizlerin kimsesi, devletin yardım eden eli, gelemeyene giden ayağı, duyan kulağı, gören gözü olacaktır."

"BUGÜN GİT YARIN GEL” VE “NEME LAZIMCILIK” ANLAYIŞLARINA KESİNLİKLE HOŞGÖRÜ GÖSTERİLMEYECEK"

Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde halkın, devletin hizmetkârı olması algısının yerine, devletin halkın hizmetkârı olma algısı ve olgusu yerleştirileceğini kaydeden Cengiz, "Bu konuda Atatürk’ün, 'Millete efendilik yoktur, hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur' vecizesi, çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Kamuda disipline özel bir önem verilecek, bu konuda da yine Atatürk'ün, 'Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur; huzurun olduğu yerde başarı vardır' özdeyişi, ilkemiz olacaktır. Kurumlar arası uyuma ve koordinasyona özel önem verilecek, hizmet yarışı ile birlikte ekip ruhu oluşturulması özendirilecektir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak, kamu hizmetlerinde engellilere ve diğer dezavantajlı gruplara özen gösterilecek, kamu hizmetlerinin sunumunda bu gruplar için pozitif ayırım uygulanacaktır. Kırtasiyecilikle, mevzuat çerçevesinde mücadele edilecek, 'bugün git yarın gel' ve 'neme lazımcılık' anlayışlarına kesinlikle hoşgörü gösterilmeyecek, vatandaşlarımızın ve yatırımcıların talepleri mümkün olan en kısa sürede yerine getirilecektir. Sivil toplum kuruluşlarının oluşumu özendirilecek, ihtiyaç duyulan alanlarda işbirliğine gidilecektir. Geleceğin Mardin'i için sık sık akademik ve bilimsel danışma toplantıları yapılacak, halkımızın görüşlerine başvurulacaktır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Vali Cengiz: Sevgi, hoşgörü ve güleryüzden ödün verilmeyecek

Vali Cengiz: Sevgi, hoşgörü ve güleryüzden ödün verilmeyecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.