21 Ağustos 2026
Altın 7095.71
BIST 14463.82
Dolar 48.0641
Euro 56.3095
Sterlin 65.7109
Ankara 33°C

Vali Cerrah Hal Esnafının Sıkıntılarını Dinledi

Vali Cerrah Hal Esnafının Sıkıntılarını Dinledi
Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odasına iade-i ziyarette bulundu. O

Oda Başkanı Murat Yalçın ve sebze hali esnafı ile bir süre sohbet eden Vali Cerrah, hal esnafının sorunlarını ve önerilerini dinledi.

Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın sebze halinin şu an 12 dönüm arazi üzerinde bulunduğunu belirterek, yapımı planlanan sebze hali tamamlandığında hal esnafının daha rahat koşullarda çalışacağını ifade etti.

Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın ise Ziraat Odası işbirliği yapılarak pilot seçilecek köylerde sebze yetiştiriciliğinin yapılması halinde üreticinin sebzeciliğe de yöneleceğini, çünkü çiftçinin gördüğüne inanmasının daha kolay olduğunu ifade etti. Aynı zamanda üreticiyi bilgilendirmenin önemine de değinen Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Yalçın, üreticinin tarımda bilinçli olmasının verim artışı ve kalite açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Vali Cerrah ise yeni yapılacak Sebze Hali'nin 50 yıl boyunca ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılması gerektiğini ifade ederek, halin yapılması konusundaki çalışmalara destek olacağını söyledi.

Vali Cerrah, "Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse Osmaniye kısa sürede kabuğunu kıracaktır. Osmaniye'nin ufkunu açmamız için, hep birlikte çalışmamız yeni planlar yapmamız lazım. Elimizdeki değerleri iyi kullanmak zorundayız." dedi.

Ziyaret sonunda Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın'a plaket takdim etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir