1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi Konusunu Sonuna Kadar Takip Edeceğiz
Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi Konusunu Sonuna Kadar Takip Edeceğiz

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi Konusunu Sonuna Kadar Takip Edeceğiz

Adana Vali Hüseyin Avni Coş, yıllardır çevreye ‘kötü koku ve gaz’ yaydığı gerekçesiyle vatandaşın şikâyet ettiği Akdeniz Mahallesi’ndeki Yüreğir Atıksu Arıtma Tesisi’ni mercek altına aldı.

A+A-

Adana Vali Hüseyin Avni Coş, yıllardır çevreye ‘kötü koku ve gaz’ yaydığı gerekçesiyle vatandaşın şikâyet ettiği Akdeniz Mahallesi’ndeki Yüreğir Atıksu Arıtma Tesisi’ni mercek altına aldı. Vali Coş, Seyhan, Yamaçlı, Haydaroğlu, Güneşli, Bahçelievler ile Cumhuriyet mahallelerinin muhtarları ile vatandaşlarla Akdeniz Mahallesi’ndeki Güneşli Kıraathanesi’nde bir araya geldi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı’nın da katıldığı toplantıda Coş, arıtma tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Meselenin Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’yi ilgilendirdiğini hatırlatan Coş, valilik olarak sözü edilen problem için Çevrecilik ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüklerini kaydetti. ASKİ’nin gücünün yetmemesi halinde bakanlığın yardım edeceğini ifade eden Coş, sorunu haletmek için var güçleriyle çalışacaklarını açıkladı. Sadece Yüreğir için değil, Seyhan ilçesini de bekleyen bir tehlikenin varlığına işaret eden Coş, “Henüz daha ortaya çıkmadı; ama Seyhan’daki tesisin arıtma çamurlarının istiflenmesinde çıkacak bir problem var. Çevre Müdürlüğümüz ona yönelik çalışıyor. Belediyemizi uyaracak. İnşallah, orada da önemli bir sorun çıkmadan hep beraber sağlıklı bir çevrede yaşama imkanına kavuşacağız. Tabiî ki bunlar ilgi ve proje ile oluyor. Eğer yerel imkanlar yetersiz kalırsa bakanlığın yakın ilgisiyle sıkıntıyı aşacağız.”dedi.

OTEL KONFORUNDA HASTANE YAPACAĞIZ

Vatandaşların başta arıtma tesisi olmak üzere sağlık, altyapı, üstgeçit, park gibi sorunlarını dinleyen Vali Hüseyin Avni Coş, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni yıkıp, yerine otel konforunda yeni bir hastane inşa edeceklerini anlattı. Bunun için halkın biraz sabırlı olmasını isteyen Coş, “İçine girince sağlam insanın hasta çıkacağı bir hastane değil; hasta girenin sağlam çıkabileceği bir bina yapacağız. Konuyla Sağlık Bakanımız ve milletvekillerimiz yakından ilgileniyor.” diye konuştu.

ATIL HALDEKİ KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

20 yıl önce temeli atılıp yüzde 70’i tamamlandıktan sonra atıl halde bırakılan Yüreğir Kültür Merkezi inşaatının Bakan Ömer Çelik’in destekleriyle tamamlandığı müjdesini veren Coş, “Burası mahallelerimizin kültür ve sanat hizmetlerinde kullanılacak. Yüreğir Belediyesi merkezin işletmesine talip. Yaklaşık 15 milyon liralık modern bir tesis. İnşallah belediyemiz burayı en güzel bir şekilde işletecek. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bir soru üzerine, minibüs ve otobüs güzergahlarını Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nce (UKUME) belirlendiğine dikkat çeken Coş, şöyle devam etti: “Güzergahların doğru veya isabetsiz tespitinden Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Bu konudaki sıkıntıları bizlere yazılı olarak bildirin. Biz de kendilerine bunun değerlendirilmesini isteriz. Fakat sorunun kaynağı Büyükşehir Belediyesi’dir. Tabiî ki biz şunu söylemek istiyoruz: Bu tür kararlar verilirken muhakkak ki vatandaşların görüşleri alınmalı. ‘Biz yaptık oldu, değil’ katılımcı bir anlayışla karar vermek lazım. Bazen bu süreçte aksamalar olunca sonra alınan kararlarla vatandaşın beklentileri örtüşmeyebiliyor. Ama bunlar çözülebilir hususlardır.”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise sadece Akdeniz’in değil civar mahallelerinin de yıllardır birikmiş dertlerinin bulunduğunu vurguladı. Bu sıkıntıları aşamalı olarak çözmeye uğraştıklarını belirten Çelikcan, özellikle yol konusunda önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Çelikcan, Akdeniz Mahallesi’nde spor alanı olarak belirlenen bir yerde hızlı bir şekilde ihtiyaç olan parkı yapacaklarını duyurdu. Astım hastası olduğunu belirten bir kadın arıtma tesisinin kaldırılmasını isterken; başka bir mahalle sakini okuduğu “Adana’nın havası, pamuk dolu tarlası, yiğidi, külhanbeyli ağası, başak başak darısı, rahat bir nefes almamıza, darısı” dizeleriyle soruna dikkat çekti. Akdeniz Mahalle Muhtarı Kamil Sakar ise sorunlarını dinlemeye gelen Vali Coş başkanlığındaki heyete teşekkür etti. Coş, toplantı sonrası çocuklara top hediye etti.
CİHAN

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceğiz

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceğiz

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceğiz

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceğiz

Vali Coş: Yüreğir Arıtma Tesisi konusunu sonuna kadar takip edeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.