06 Ağustos 2026
Altın 6527.6
BIST 13767.93
Dolar 47.5927
Euro 55.0165
Sterlin 64.2085
Ankara 34°C

Vali Demirtaş: Kalkınmanın Temeli Eğitimdir

Vali Demirtaş: Kalkınmanın Temeli Eğitimdir
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, geleceğe güvenle ve umutla bakabilmenin ancak eğitimle mümkün olduğunu söyledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, geleceğe güvenle ve umutla bakabilmenin ancak eğitimle mümkün olduğunu söyledi. Demirtaş, her alandaki kalkınmanın temel unsurunun da eğitim olduğunu ifade etti.

        Adıyaman'ın 2013 yılı eğitim yatırımlarının değerlendirildiği toplantı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, ilçe kaymakamları ve il ve ilçe Milli Eğitim müdürleri de katıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımlarını her ay düzenli olarak takip eden Vali Demirtaş, toplantıda, il ve ilçelerde eğitime yönelik yapılacak yatırımlar, mevcut ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili toplantıya katılanlardan ayrıntılı bilgi aldı.

        Vali Demirtaş, toplantıda 2013 yılında yapılacak eğitim yatırımlarına ilişkin il ve ilçeler bazında ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak genel tespitler yaptıklarını belirtti. Demirtaş, “Şu anda bakanlıkça valiliğimize 7 milyon 200 bin lira eğitim yatırımı ödeneği tahsis edildi. Bu ödenek ile ihtiyaç ve sorunları öncelik sırasına göre değerlendireceğiz. Bundan böyle özellikle ilçelerimizde ve bağlı köylerinde eğitime yönelik yapılacak yatırımlara ivme kazandırmak için bu çalışmaları kaymakamlarımızın kontrolünde birlikler aracılığıyla yapacağız." dedi.

        Demirtaş, Adıyaman'ın eğitimde daha iyi bir noktaya gelebilmesi ve eğitim kalitesinin daha da artırılması için yoğun gayret sarf ettiklerini belirtti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir