1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Demirtaş’tan Kızılin Köyüne Lise Müjdesi
Vali Demirtaş’tan Kızılin Köyüne Lise Müjdesi

Vali Demirtaş’tan Kızılin Köyüne Lise Müjdesi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, hafta sonunda Besni'ye giderek, ilçeye bağlı köyleri gezdi, sorun ve sıkıntıları dinledi.

A+A-

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, hafta sonunda Besni'ye giderek, ilçeye bağlı köyleri gezdi, sorun ve sıkıntıları dinledi. Demirtaş, eğitimde çıtayı yükseltmek amacıyla Kızılin köyüne 8 derslikli bir liseyi yatırım programına alacaklarını söyledi.

Merinos Holding tarafından Besni’ye yapılacak mimarlık fakültesinin yapılacağı arsayı da Milletvekili Mehmet Erdoğan ve ilçenin yöneticileri ile birlikte gezen Vali Demirtaş, “Burası fakülte alanı için çok uygun bir mekan. Mimarlık fakültesinin burada yapılması ile birlikte burası çok renklenecek ve Besni’nin önü açılmış olacaktır.” dedi.

Besni ilçesine bağlı çeşitli incelemelerin ardından Fırat Nehri kenarında bulunan Kızılin köyüne geçen Vali Mahmut Demirtaş, Besni Eğitim Vakfı tarafından Fırat Nehri kıyısında bulunan Kızılin köyüne yapılacak olan yaşam merkezi alanını gezerek incelemelerde bulundu. Burada, Kızılin köyü halkı ile bir araya gelerek, varsa sorun ve sıkıntıları dinleyen Vali Demirtaş, Kızılin köyü muhtarının, köylerine lise ve kanalizasyon yapılması talebi ile ilgili olarak, "Kızılin köyümüze daha önce çok programlı bir lise yapılmış, ancak bu okulumuz çağın şartlarına cevap verememektedir. Eğitimde çıtayı yükseltmek amacıyla Kızılin köyümüzün talep ettiği 8 derslikli bir liseyi önümüzdeki yıl yatırım programına alacağız. Kanalizasyon ile ilgili taleplerini de inceleyip, değerlendireceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Vali Demirtaş’tan Kızılin köyüne lise müjdesi

Vali Demirtaş’tan Kızılin köyüne lise müjdesi

Vali Demirtaş’tan Kızılin köyüne lise müjdesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.