21 Ağustos 2026
Altın 7079.56
BIST 14500.7
Dolar 48.0638
Euro 56.1899
Sterlin 65.4081
Ankara 35°C

Vali Harput, Afet Yönetim Çalışmalarını Değerlendirdi

Vali Harput, Afet Yönetim Çalışmalarını Değerlendirdi
Bursa Valisi Şahabettin Harput, olası deprem tedbirleri kapsamında, kentteki afet yönetim çalışmalarını değerlendirdi. Marmara Bölgesi'nde oluşabilec...
Bursa Valisi Şahabettin Harput, olası deprem tedbirleri kapsamında, kentteki afet yönetim çalışmalarını değerlendirdi. Marmara Bölgesi'nde oluşabilecek deprem uyarılarını ciddiye alarak, kamuoyundan da sürekli takip ettiklerini belirten Vali Şahabettin Harput, her an deprem olacakmış gibi ekipleri hazırda beklettiklerini söyledi.

Vali Şahabettin Harput'un başkanlığında Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recep Demirhan, Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Bayındırlık İl Müdürü Ali Özyurt, Afet ve Acil Durum İl Müdürü İbrahim Tarı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin ve Prof. Dr. Şerif Barış'ın da katıldığı genel afet değerlendirme toplantısı Heykel Valilik binasında yapıldı.

Toplantıda Bursa'daki kamu ve özel binaların durumu ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Harput, "Bizde genelde afet olduktan sonra herkes kendini gözden geçirir, sonra yine işler rutine döner. Biz Bursa olarak bu duruma düşmemek için bu konunun üzerinde duruyor ve ilgili birimleri hazır tutmaya çalışıyoruz." dedi. Bursa'nın deprem konusundaki hassasiyetini bildiklerini ve bu konuda geçmiş depremlerle ilgili yapılması gereken ve yapılamayanları tespit ettiklerini aktaran Vali Harput, "Geldiğimiz noktada yeni binalarda kurallara uyma konusunda gerekli hassasiyet gösteriliyor, ama biz esas eski binalarla alakalı henüz istediğimiz yerde değiliz. Kamu binalarında özellikle okul ve hastane binalarının bir kısmında güçlendirme yapıldı ama daha yapacağımız çok çalışma var." şeklinde konuştu.

Halkın deprem konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını anlatan Vali Harput sözlerini, "Bursa'da bir afet eğitim ve simülasyon merkezi yapıyoruz. Bir taraftan tedbirleri alırken bir taraftan da halkımızı deprem konusunda bilinçlendirmeliyiz. Bunun için de bu merkezi önemsiyoruz" dedi.

Güçlendirme konusu üzerinde özellikle durduğunu anlatan Vali Harput, şöyle devam etti: "Vatandaşların özel binalarının güçlendirilmesi için bir laboratuar kurulabilirse önce bir tespit yapma imkanını bulabiliriz. Allah korusun Bursa'da bir deprem olsa on bin kişi ölse, on bin ev yıkılsa biz bu evlerin yapımı için gerekli kaynağı bulur ve o evleri tekrar yapabiliriz, ama ölen vatandaşlarımızı geri getiremeyiz. Ancak önemli olan o insanlar ölüp, o evler yıkılmadan bu tedbirlerin alınmasıdır."

Prof. Dr. Şerif Barış ise Vali Şahabettin Harput'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Biz akademisyenler olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ancak sesimizi duyuramıyoruz. Sizler sahip çıkarsanız sesimizi daha iyi duyurabiliriz. Sizin önderliğinizde yapılan bu çalışmalar ilk olacak ve inşallah Türkiye'ye örnek olacak." şeklinde konuştu. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir