21 Ağustos 2026
Altın 7118.25
BIST 14514.82
Dolar 48.0638
Euro 56.196
Sterlin 65.3907
Ankara 34°C

Vali Özçimen: Susuzhan'ın Hak Ettiği İlgiyi Göreceğine İnanıyorum!

Vali Özçimen: Susuzhan'ın Hak Ettiği İlgiyi Göreceğine İnanıyorum!
Vali İbrahim Özçimen, Bucak ilçesinde yer alan Susuzhan'da incelemelerde bulundu.
Vali İbrahim Özçimen, Bucak ilçesinde yer alan Susuzhan'da incelemelerde bulundu. Burada yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde gören Özçimen, ilerleyen yıllarda Susuzhan'ın hak ettiği turist ilgisine kavuşacağını umduğunu söyledi.

Bucak merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Susuz köyünde bulunan Susuzhan'ı ziyaret eden Vali Özçimen'e İlçe Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu da eşlik etti. 13. yüzyılda yapılan Susuzhan'daki inceleme sırasında köy muhtarı Veysel Apaydın ve köylüler de hazır bulundu. Burdur için kültür ve turizm yılı ilan edilen 2010'da Susuzhan'ın da tanıtımına önem verileceğini bildiren Özçimen, "Restorasyonu tamamlandığında ve daha fazla tanıtımı yapıldığında buranın turizmden daha fazla pay alacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Asırlar sonra bile ayakta kalan yapıyla ilgili geniş bilgi alan Özçimen, daha sonra köy kahvehanesine geçti. Kahvehanedekilerle tek tek tokalaşan Özçimen, 92 yaşındaki Cafer Apaydın'ın da elini öptü. Köyde günlük 8 ila 10 ton arasında süt üretildiği bilgisini edinen Vali İbrahim Özçimen, köye toplu süt sağım ünitesi yapılmasını önerdi. Avrupa Birliği'ne girildiğinde sütün satılabilmesi için bakteri oranının yüz binin altında olması gerekeceğini hatırlatan Özçimen, şunları söyledi: "Büyük çiftliklerle mücadele etmenin tek yolu modern sistemlerden yararlanmaktan geçiyor. Türkiye'de hala bakteri oranı milyonları geçen sütler var. Türkiye'deki ilk toplu süt sağım merkezinin kurulduğu İğdeli köyünde ise bakteri oranı 4 binin altında. Diğer köylerde sütün litresi 87 kuruşa satılırken, İğdeli'de bu rakam 94 kuruş. O yüzden bir an önce birleşip bu yatırımı yapmanızı tavsiye ederim."

Köy Muhtarı Veysel Apaydın, sadece toplu sağım merkezi değil, toplu beslenme sistemi kurmak için yakın zamanda somut adımlar atacaklarını açıkladı. Vatandaşlar, Vali Özçimen'den bir de talepte bulundu. Susuz İlköğretim Okulu'nun 5. sınıfında 2009-2010 eğitim öğretim dönemi başından beri 4 öğretmen değişikliği yapıldığını belirten vatandaşlar, çocuklarının okula alışmakta zorlandığını dile getirdi. Çocuğunun 5. sınıfa kadar 8 öğretmen değiştirdiğini bildiren bir veli, Özçimen'den destek istedi. Vali Özçimen, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu'ndan 6 ayda 4 öğretmen değişiminin nedeninin araştırılmasını istedi. Konuyla ilgili sonucun kendisine iletilmesini söyleyen Özçimen, velilerden alkış aldı.

ÖĞRETMENEVİ'NDE İNCELEME

Burdur Valisi, Bucak merkezde yapılan ve yaklaşık 2 ay önce hizmet vermeye başlayan Ahmet-Kadriye Öztürk Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda da incelemelerde bulundu. Otel bölümündeki odalardan bazılarını gezen Özçimen, restoran ve farklı büyüklüklerdeki toplantı salonlarını da gezdi. Özçimen'e öğretmenevi ziyareti sırasında AK Parti Burdur Milletvekili Mehmet Alp de eşlik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir