16 Aralık 2025
Altın 5915.625
BIST 11348.83
Dolar 42.6931
Euro 50.2233
Sterlin 57.3205
Ankara 4°C

Vali Özkan: Mehmetçik İçin Güzel Projeler Geliştirdik

Vali Özkan: Mehmetçik İçin Güzel Projeler Geliştirdik
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak’ta görev yapan, özellikle sınır kesiminde bulunan askerler için güzel projeler geliştirdiklerini söyledi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak’ta görev yapan, özellikle sınır kesiminde bulunan askerler için güzel projeler geliştirdiklerini söyledi.

Şırnak il Koordinasyon toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özkan, aşağı yukarı hem Suriye, hem de Irak'la 230 kilometre yakın bir sınır hattının olduğunu söyledi. Bu sınır hatlarının olmasından ve terör belası olduğu için Anadolu'nun dört bir yanından buraya asker olarak gelen kolluk birimlerin olduğunu aktaran Vali Özkan, "Bunların hem sınırlarda, hem yüksek tepelerde bu kışın zor şartlarda hepimizin huzur güven içerisinde yaşamamız için katlandığı bir külfet var. Mehmetçiğin annesinin babasının rahat ve emin bir şekilde buranın yaşam şartlarındaki kaygılarının giderilmesi hepimizin, bütün kamu kurum ve kuruluşun esas itibariyle boynunun borcudur. Bu yönden geçen sene geliştirip uyguladığımız ve çok önemli çıktılar ile diğer illere de örnek olacak uygulamalar yaptık. Ağırlıklı olarak hava yoluyla ulaşım sağlıyordu. Dolayısıyla bu hem toprak yollara patlayıcı madde döşenmesine elverişliydi. Çadır, yığma yapılar güçlükle sağlanmaktaydı kış aylarında. Özelikle üs bölgelerde barınma sorunu vardı. Su ve elektrik ihtiyacı had safhadaydı. Bunun için biz 1,5 yıl içinde ikmal ve lojistik etkin hale getirdik. Mayın döşemesine karşı tedbirler aldık. Üs bölgelerdeki yolları birleştirdik. Aşağı yukarı 39 proje geliştirdik. Bunlardan hem o kırsal alandaki ve sınırdaki köylülerimiz istifade ediyor, hem de oradaki askere hizmetin gitmesini sağlıyor. 131 kilometre beton yol 1,5 yılda bitti. 55 kilometrenin yapımı ise devam ediyor." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir