1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Özkan, Muş’un Rafting Ekibini Ağırladı
Vali Özkan, Muş’un Rafting Ekibini Ağırladı

Vali Özkan, Muş’un Rafting Ekibini Ağırladı

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, sürekli çatışmalarla gündeme gelen Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Cehennem Deresi’nde rafting faaliyetleri yürüten Muş ekibini ağırladıÇözüm sürecinin başlaması ile birlikte Şırnak'ın Güçlükonak Kaymakamlığı'nın bölgen.

A+A-

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, sürekli çatışmalarla gündeme gelen Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Cehennem Deresi’nde rafting faaliyetleri yürüten Muş ekibini ağırladı
Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Şırnak'ın Güçlükonak Kaymakamlığı'nın bölgenin farklı etkinliklerle anılması amacıyla Cehennem Deresi'nde düzenlediği rafting faaliyetlerine Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü Rafting ekibi katıldı. Sürekli çatışmalarla gündeme gelen Cehennem Deresi'nde çözüm süreci ile birlikte su sporları etkinliklerinin artmasına neden oldu. Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül’ün desteği ile organize edilen rafting faaliyetine Muş’tan 2 botla 14 sporcu katıldı.

Şırnak’ta rafting faaliyetlerinde bulunan Muş ekibini makamında kabul eden Vali Vahdettin Özkan, yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek katılımcıları tebrik etti. Makamında Muş ekibi ile sohbet eden Vali Özkan, “Muş ekibinin buralara gelmesi bizi mutlu etti ve en güzel hediye oldu. Ben Muş ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hemşehrimiz Vali Özkan’ın göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Muş Su Sporları Spor Kulüp Başkanı Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, bu tür faaliyetleri daha sıkı hale getireceklerini ve Şırnak ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ise Muş’un sportif faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak yapılan ikramlarla ziyaret son buldu.

KAYMAKAM AKGÜL, MUŞ EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Cehennem Deresi'nden başlayıp, Cizre yakınlarında sona eren rafting turu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül, "Burası çözüm sürecinden önce daha çok terörle bilinen insanların gelmediği bir noktaydı. Güçlükonak Kaymakamlığı olarak bu tür güzelliklere artık ev sahipliği yapacağız. Özellikle Muş’tan gelen rafting ekibimize çok teşekkür ediyoruz." dedi. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi'nin Cennet Deresi'ne dönüşeceğini kaydeden Kaymakam Akgül, "Burası bilindiği gibi esas olarak terörün geçiş güzergâhlarından bir tanesi. İnşallah bu çözüm süreci ile birlikte bu sürecin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi dediğimiz bu dere inşallah cennet deresine dönüşecek ve insanlar daha mutlu ve daha güzel bir gelecekle yaşayacaktır." diye konuştu.

"MUŞ SU SPORLARINDA GELİŞİYOR"

Muş’un birçok spor branşında başarılı bir il olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Şırnak’ta ilk defa su sporları faaliyetine katıldıklarını ve çok başarılı bir faaliyet olduğunu söyledi. Güçlükonak Kaymakamı Akgül’e teşekkür eden Kartal, "Muş ekibi olarak Şırnak’a geldiğimizden dolayı çok mutlu olduk. Çünkü hep çatışma ve olaylarla anılan ve insanların uzaklaştığı o kadar çok güzel ilerimiz var ki biz bunların farkında değiliz. Şırnak’a gelmemiz noktasında hiçbir tereddüt ve tehlike gibi bir düşüncemiz olmadı. Muş ekibi olarak buralara gelerek bu doğal güzellikleri görmemiz büyük bir şans oldu. İnşallah ileriki süreçlerde ekiplerimiz bu bölgelere daha çok sporcu ile gelip güzel faaliyetlerde bulunurlar." dedi.

Muş Valiliği koordinasyonunda daha önce uygulanan Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş’ta su sporlarının gelişmesine neden olduğunu belirten Muş Su Sporları Spor Kulübü Başkanı ve Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, ilk defa bir yurt içi faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Şırnak’ın Güçlükonak Kaymakamlığı’nın davetlisi olarak sürekli çatışmalarla gündeme gelen Cehennem Deresi’nde rafting heyecanı yaşadıklarını ifade eden Şahin, "Öncelikle Çözüm süreci Şırnak ve diğer ilerimizin güzelliklerini ortaya çıkaracağı inancı içerisindeyiz. Çünkü hep medya da gördüğümüz çatışmalı ve sürekli olayların yaşandığı ve Cehennem Deresi diye adlandırılan cennet gibi bir yerde rafting yapıyoruz. Belki bir hayaldi ve biz Muş ekibi olarak bu hayali gerçekleştirdik. Bizi buraya davet ederek ağırlayan başta hemşehrimiz Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül’e ve Şırnak AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ile Gençlik Kolları Başkanı Cihan Birlik’e çok teşekkür ediyoruz. Muş ekibi olarak hem bölge halkının hem de yetkililerimizin yakın ilgisi ile karşılaştık ve çok mutlu olduk. Muş Valiliğimiz koordinasyonunda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında daha önce uyguladığımız bir proje oldu ve bu proje sayesinde su sporlarında büyük bir ilerleme kaydettik. Muş su sporlarında ciddi bir adım kaydetti. İnşallah ileriki zamanlarda 2 bot 14 sporcu değil de 50’ye yakın sporcu ile buralarda faaliyet yapmak istiyoruz. Muş ilimizin su sporlarında gelişmesine katkı sunan başta Muş Valimize, Vali Yardımcılarımıza, SODES İl Koordinatörü ve aynı zamanda Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz’a, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.


CİHAN

Vali Özkan, Muş’un rafting ekibini ağırladı

Vali Özkan, Muş’un rafting ekibini ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.