21 Ağustos 2026
Altın 7127.97
BIST 14514.82
Dolar 48.0326
Euro 56.1618
Sterlin 65.5614
Ankara 34°C

Vali Salihoğlu, Kostan Dağı Geçidi'ndeki Yol Açma Çalışmalarına Katıldı

Vali Salihoğlu, Kostan Dağı Geçidi'ndeki Yol Açma Çalışmalarına Katıldı
Gümüşhane'yi Yağmurdere köyüne bağlayan 2 bin 280 metre rakımlı Kostan Dağı Geçidi'nde etkili olan kar yağışı sonucu kapanan yol, Özel İdare Genel Sekterliği'ne ait araçlarla açıldı. Gümüşhane'yi Yağmurder

Gümüşhane'yi Yağmurdere bölgesindeki 18 köye bağlayan Kostan Dağı Geçidi kış aylarında karla mücadelenin en zor olduğu bölgelerden birisi. Karayolları yol ağında olmasına rağmen İl Özel İdaresi'nin destekleri ile sürekli açık tutulmaya çalışılan yoldaki kar açma çalışmalarını Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Özel İdare Genel Sekreter vekili Ekrem Akdoğan inceledi.

Vali Salihoğlu, Kostan Dağı Geçidi'nde kış aylarında sürekli tipi olduğunun altını çizerek, "Bu nedenle yol açma çalışmalarına giden ekiplerimiz çoğu zaman geri dönerken açtıkları yolun kapalı olduğunu görüp tekrar çalışma yapmak zorunda kalıyorlar. Bu yıl yeni bir uygulama ile Kostan Dağı Geçidi'nin kapalı olduğu günlerde vatandaşlarımızı İl Özel İdaresi'ne ait misafirhanede konuk edeceğiz. Köyüne gitmek için yola çıkan fakat ulaşamayan köylülerimizin yararlanabileceği bu imkanlardan tüm köylerimizdeki hasta vatandaşlarımız da yararlanabilecek." dedi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir