16 Aralık 2025
Altın 5921.031
BIST 11348.83
Dolar 42.7059
Euro 50.2918
Sterlin 57.3667
Ankara 6°C

Vali Savaş, Balon Kazasında Yaralananları Hastanede Ziyaret Etti

Vali Savaş, Balon Kazasında Yaralananları Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ile balon kazasında yaralananları İ.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ile balon kazasında yaralananları İ.Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.

Abdurrahman Savaş, Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, yaralılardan Mora İse Bezerra ile süre sohbet etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Savaş, "Bölgemiz ve balonculuk sektörü açısından istemediğimiz bir kaza oldu. Olay yerinde Brezilya uyruklu bir balon yolcusunu kaybetmiştik. Toplam 24 yolcu ve bir pilot olan bir balondu. Kazada yaralananlardan birinin Kayseri’ye diğerlerinin ise Nevşehir’deki devlet ve özel hastanelere sevki yapıldı. Sonrasında Kayseri’ye 3 hastayı daha sevk ettik. Devlet Hastanesi'nde çoklu kırığı ve akciğer zedelenmesi olan bir hastayı bir süre önce kaybettik. Diğerleri arasında ameliyat olması gerekenler var. Sırasıyla yapılıyor. Hastaların bulunduğu 3 hastaneyi de gezdik. Sağlık personelleri bütün tedbirleri alarak tedavilerini yapıyor. Yüksekten düşme olduğu için pilot dahil bütün hastalarda ufak tefek kırıklar var. Hepsine müdahale ediliyor." dedi.

İki balon çarpışması tanımının biraz yanlış olacağını kaydeden Vali Savaş, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bir ekip olay yerine geldi, gerekli incelemeyi yapıyor. Daha üst bir ekipte Adana’dan geliyor. Edindiğimiz bilgilere göre, bir balonun sepetiyle diğer balonun kubbe tabir edilen kısmını zedelemesi sonucu oluşan tek balonun maruz kaldığı bir kaza bu. Şu anda kendinde olmayan, yoğun bakımda olan hastamız yok. Diğerleri arasında ameliyat edilecekler var. Teknik anlamda hayati tehlikesi olan yok diyebiliyoruz. Kayseri’ye gönderilenlerin de durumu iyiye gidiyor diye bilgi aldık. Ameliyat öncesi ve sonrasında dair bir şey söylemek ise mümkün değil." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir