06 Kasım 2026
Altın 6513.68
BIST 11490.43
Dolar 50.155
Euro 55.9586
Sterlin 66.8173
Ankara 10°C

Vali Tanılır: Afetlere Karşı Kamu Otoritesi Olarak Eksikliklerimizi Gidermeliyiz

Vali Tanılır: Afetlere Karşı Kamu Otoritesi Olarak Eksikliklerimizi Gidermeliyiz
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, olası bir afet durumuna karşı, kamu otoritesi olarak eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Kahrama

Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonu'nda 'İl Afet Planı Uygulama Eğitim Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türkiye'nin afetler açısından riskli bir bölge olduğunu, Kahramanmaraş'ın bulunduğu bölgenin de aynı şekilde risk taşıdığını anlattı.

Afette görev yapacak kişilerin, görevlerini en iyi şekilde yapmasının doğru olacağını ifade eden Tanılır, afette yukarıdan talimat beklemeden, herkesin nereye gideceğini bilmesi gerektiğini kaydetti.

Elazığ'da yaşanan depremi hatırlatan Tanılır, Kahramanmaraş'ta iki fay hattının kesiştiğinin altını çizdi. Tanılır, böyle bir durumda kamu otoritesi olarak, eksikliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yaşanan felaketlerden tam olarak ders çıkarılmadığını söyleyen Tanılır, "Yapılan bazı şeyler kağıt üzerinde tamam olarak görülüyor. Ancak tatbikatta bunun böyle olmadığını görüyoruz. Önceden tedbir almak çok önemli. İl Kriz Kurulu da bu bakımdan, eksikliklerin giderilmesi için ayda bir toplanacak." diye konuştu.

Tanılır'ın konuşmasının ardından, 'Yerel Yönetimlerde Afet Yönetimi İlkeleri' konulu sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir