1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Taşkesen, Erbaa Park Vadi’yi Gezdi
Vali Taşkesen, Erbaa Park Vadi’yi Gezdi

Vali Taşkesen, Erbaa Park Vadi’yi Gezdi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen bir dizi gezi ve proje incelemeleri için Erbaa’ya geldi.

A+A-

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen bir dizi gezi ve proje incelemeleri için Erbaa’ya geldi.

Vali Mustafa Taşkesen ve Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberindeki heyeti, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan birlikte karşıladı. Erbaa’da kahvaltıda bir araya gelen heyet belediyenin yeni projeleri ile ilgili Başkan Yenihan’dan bilgi aldı. Daha sonra heyet Erbaa Kent Müzesi'ni, Kale Boğazı'nı ve 1. etabı tamamlanan Park Vadi Projesi'ni gezdi. Heyet, Erbaa Park Vadi’de oluşturulan gölette motorlu tekne ile mini bir gezi yaptı. Vali Taşkesen, Kale Boğazı'nda ve Park Vadi’de resimler çekti.

Erbaa gezisini değerlendiren Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Erbaa’nın çevre odaklı projelerde birçok ilden daha önde olduğunu biliyorum. Ülkemizde atık su arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm tesisi, yine ekolojik dengeyi koruma adına başlatılan Kınalı Keklik ve Halkalı Sülün Üretim İstasyonu, şehrin etrafını ağaçlandırma çalışmaları gibi çevre odaklı projelerin hepsini bir arada gerçekleştiren ve bunları sürdürebilir kılan çok az şehir var. Bu anlamda Erbaa’da yapılanları takdir etmemek mümkün değildir. Gördüğüm kadarı ile de bu projelerine yenilerini de eklemişler. Kelkit Irmağı’nın kıyı bandına yaptıkları Park Vadi çalışması için ise teşekkür ve takdir etmekten başka bir kelime bulamıyorum. Başkan Bey’in sunumunda gördüğüm yeni projelendirilen, Aile Çamlık Mesire alanı ise Erbaa’ya farklı bir soluk katacaktır. Galiba siz Erbaalılar biraz fazla şanslısınız.” dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise "Yaşadığımız yüz yıl su kaynaklarının anlam ve öneminin en üst düzeye çıktığı yüz yıldır. Bu bağlamda ülkemizde ve yaşadığımız şehirdeki su kaynaklarımızın korunması daha da önem arz etmektedir. Erbaa Belediyesi'nin Kelkit Irmağı’nı korumak adına yapmış olduğu Atık Su Arıtma Tesisi, katı atıkların Kelkit Irmağı'nın kenarına dökülmesini önleyen Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi ve Kelkit Irmağı’nın kıyı bandına yapmış olduğu Park Vadi Projesi su kaynaklarımızın korunması adına yapılan önemli çalışmalardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Sayın Valimizi, Prof. Dr. Metin Sözen hocamızı ve beraberindeki heyeti Erbaa’da misafir etmekten onur duyduk.” dedi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan da "Sayın Valimizin, Prof. Dr. Metin Sözen hocamızın ve beraberindeki heyetin yaptığımız çalışmaları yerinde görmeleri ve projelerimizi beğenip destek vermeleri bizim için büyük onurdur.” diye konuştu. CİHAN

Vali Taşkesen, Erbaa Park Vadi’yi gezdi

Vali Taşkesen, Erbaa Park Vadi’yi gezdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.