1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Yüksel: Antalya'da 70 Kişi Olan Sınıfları 30'lu Rakamlara İndirdik
Vali Yüksel: Antalyada 70 Kişi Olan Sınıfları 30lu Rakamlara İndirdik

Vali Yüksel: Antalya'da 70 Kişi Olan Sınıfları 30'lu Rakamlara İndirdik

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, yılda binde 43 oranında göç alan kentte eğitimde ciddi mesafe kaydedildiğini söyledi. 2009-20

A+A-

2009-2010 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle Kütükçü Mahallesi'ndeki Halil Akyüz İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Yüksel, sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti. Anasınıfı öğrencileriyle de konuşan Vali çocuklara hediye verdi. Yüksel, öğretmenlerle de sohbet edip sorunlarını dinledi. Antalya'ya çok fazla göçün olduğunu öğretmenlere aktaran Vali Yüksel, "Her yıl binde 43 oranında göç alıyoruz. Okuma yazma oranımız da oldukça düşük. Antalya'da her yıl açılan okuma yazma kurslarına rağmen hala okuma yazma bilmeyen 100 bin insan var. Derslik sayılarını arttırmak da yetmiyor. Okulların fiziki yapılarını da daha iyi yapmak durumundayız. Daha işimiz bitmedi daha yapacak çok işimiz var." dedi. Yüksel, Antalya'da sınıflardaki öğrenci sayısının 70'lerden 30'lu rakamlara düştüğünü de hatırlattı.

Girdiği bir sınıfta öğrencilere "Kaçınız anasınıfına gitti." diye soran Vali Yüksel, 12 kişinin parmak kaldırması karşısında, "İnsan beyninde yer alan 100 milyar hücre 0-6 yaş arasında şekilleniyor. Anasınıfına giden çocukların kalem tutuşları bile farklı. Çocuklar bilgisayar başında büyüyorlar. Öğretmenlerden rica ediyorum çocuklarımıza daha fazla kitap okutmalarını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Antalya'da 2009-2010 eğitim öğretim yılında 30 yeni okul ve 370 dersliğin hizmete girdiğini söyledi. Bu yıldan itibaren okullarda 100 temel eser okutulacağını ifade eden Gülay, "Her öğrencinin 50 tanede kitap okutulacak. Göreve geldiğimizden beri Antalya'da çok çalıştık. Ama yetmez. Eğitimde feda edilecek kimse yoktur. Dünden daha çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

Okul ziyaretine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katıldı. (CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.