1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali'den Turizmcilere Çağrı: Sertifikası Olmayanı Çalıştırmayın
Validen Turizmcilere Çağrı: Sertifikası Olmayanı Çalıştırmayın

Vali'den Turizmcilere Çağrı: Sertifikası Olmayanı Çalıştırmayın

Trabzon Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle, Uzungöl’deki turizm işletmelerinde çalışan personele yönelik eğitim semineri düzenlendi.

A+A-

Trabzon Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle, Uzungöl’deki turizm işletmelerinde çalışan personele yönelik eğitim semineri düzenlendi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ülkenin ve bölgenin önemi turizm merkezlerinden olan Uzungöl’deki tesislerde sertifikası olmayan hiç bir personelin çalışamayacağını söyledi.

    Uzungöl’deki bir turistik tesisin salonunda ve yaklaşık 50 kişini katıldığı seminerde çalışanlar, hizmet sunumu ve turistlerle iletişim gibi konularda bilgilendirildi. Seminerde kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Vali Kızılcık, turizmin sadece güneşi, denizi, yeşili ve doğayı pazarlamakla olamayacağının altını çizdi. Recep Kızılcık, bu değerlerin yanında hizmet sektörünün de önemi olduğunu vurguladı. Devlet olarak eğitim konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Kızılcık, “İşletme sahiplerimizin de bu eğitimlerden tüm çalışanlarını geçirmesini, hatta eğitim sertifikası olmayanları çalıştırmamalarını istiyoruz. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Yapacağım denetimlerde çalışanların sertifikasına bakacağım. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere hizmet eden işletmelerimiz eğitimsiz personel çalıştıramaz.” dedi.

Gelen misafirlere sadece turist gözüyle bakılarak ‘para kazanalım’ düşüncesinde olunmaması gerektiğini belirten Kızılcık, “Bu işi gönül vererek yaparsak gelen misafir memnun kalır, bir daha gelir ve onun önereceği birçok başka misafirin de gelmesini sağlamış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, eğitime katılan kursiyerlere ve eğitimi veren KTÜ öğretim üyelerine de teşekkür etti. CİHAN

Vali'den turizmcilere çağrı: Sertifikası olmayanı çalıştırmayın

Vali'den turizmcilere çağrı: Sertifikası olmayanı çalıştırmayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.