21 Ağustos 2026
Altın 7080.82
BIST 14582.61
Dolar 48.0593
Euro 56.2299
Sterlin 65.4545
Ankara 33°C

Valilik, Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Çalışma Başlattı

Valilik, Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Çalışma Başlattı
Bursa Valisi Şahabettin Harput, mevsimlik işçilerin ve işverenlerinin sorunları ile ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıda mevsimlik işçilerin insani, sosyal, eğitim ve sağlık gibi sorunlarını çözmek neler yapılabileceği ele alındı. Toplantıya Vali Yard

Toplantıya Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü , İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum müdürleri, işçi ve işveren temsilcileri katıldı. Toplantıda mevsimlik işçilerin ve işverenlerin sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Harput, "Türkiye'de pek çok ilin karşılıklı sorunu haline gelen mevsimlik işçilerle alakalı son olarak Sayın Başbakanı'mızın imzası ile yayınlanan genelge çerçevesinde bir durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldik. Mevsimlik işçilerin bir araya geldikleri bölgeler yönü var, bir de vardığı yerler yönü var ve her halükarda Türkiye'de yüz binleri bulan bir kitle her sene 5- 6 ay değişik sürelerde, başka yerlere göç ediyor." dedi.

Rahatı, imkanları iyi olan hiç kimsenin yerini yurdunu terk etmeyeceğinin altını çizen Harput, "Bu insanların yaşadıkları onlarca sorun var. Bunlar bizim insanlarımız, aynı zamanda bu işleri yapmaya muhtaç ve mecbur oldukları için bu bölgeye geliyorlar. Ancak bölge insanı da onlara muhtaç. Burada karşılıklı olarak birbirimize yardımlaşma ile çözmemiz gereken bir sorun ve sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Mevsimlik işçilerin çektikleri sıkıntılardan dolayı provokasyona açık olduklarını, bu nedenle de sorunların bir sisteme bağlanıp çözülmesi gerektiğini belirten Vali Şahabettin Harput, "Genelgede Türkiye geneli için özel hükümler var. Biz şimdi bu özel hükümleri Bursa'da nasıl uygularız, bu uygulamanın zorlukları, önündeki engeller nelerdir? Burada kaymakam arkadaşlarımızın da önerileri önemli, her ilçedeki yetkililer de kaymakama karşı sorumludur." dedi.

Mevsimlik işçilerin sorunlarını çözme yolunda çalışacaklarını anlatan Vali Harput, amaçlarının bu güne kadar yaşanan gerek insani sıkıntılar gerek sosyal sıkıntılar gerekse eğitim, sağlık gibi sorunları çözmek ve huzurlu bir sezon geçirmek olduğunu kaydetti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir