Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik köprüsü okulların faaliyetleri ile daha da güçleniyor. Van'ın Gürpınar ilçesindeki Bozyiğit İlköğretim Okulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Öznur Karakaya, "Benimle arkadaş olur musun?" kampanyası başlattı.
Öğrenciler, en çok sevdiği eşyalarını hediye paketi yaparak hiç tanımadığı, fakat arkadaşlık kurmak istediği İzmir Bozyaka Yamanlar İlköğretim Okulu'na gönderdi. Öğrenciler, İzmir'deki kardeşlerine ulaştırılmak üzere 200 paketi Gürpınar PTT'sinden kargoya verdi. Boz yiğit Okul Müdürü Abdulbaki Aydın, başlatılan uygulamanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkat çekti.
Aydın, "Türkçe öğretmeniz Öznur Karakaya'nın katkıları ile başlatılan proje, doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsünün güçlendirilmesini amaçlıyor. Öğrencilerimiz hayıtında hiç görmedikleri arkadaşlarına en sevdiği eşyaları paket yaparak İzmir'e gönderdi. Öğrencilerimizin çoğu batıyı hiç görmemiş." dedi.
(CİHAN)