21 Ağustos 2026
Altın 7135.49
BIST 14514.82
Dolar 48.0517
Euro 56.1549
Sterlin 65.4553
Ankara 27°C

Vasiad, Üyelerine Daka Destekleri Konusunda Seminer Verdi

Vasiad, Üyelerine Daka Destekleri Konusunda Seminer Verdi
Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD), üyelerine 'Varlık Barışı ve Vergi Barışı' ile 'Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Destekleri' konulu bilgilendirme semineri verdi.VASİAD Başkanı A

VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay, Kalkınma Ajanslarının kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirerek ve kaynakların etkin kullanımını sağlayarak yerel kalkınmayı hızlandıracağını belirtti.

Bununla bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade eden Çiçeksay, DAKA'nın bölge ekonomisinin lokomotifi olacağını inandıklarını söyledi. VASİAD olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin 13 il ve 3 ilçe olmak üzere üye sanayici ve işadamı dernekleriyle birlikte faaliyet gösterdiklerini anlatan Çiçeksay, "Derneğimiz 15 yıldan beri bu coğrafyada faaliyet göstermekte, dolayısıyla bölgenin kalkınması için önemli bir bilgi birikimi, tecrübe ve insan kaynağına sahibiz. Bu birikimimizle, Van'ın ve bölgemizin kalkınması için Kalkınma Ajansı ile işbirliği yapmaya hazırız." dedi.

Vergi barışının son derece önemli bir konu olduğunu belirten Çiçeksay, bu konunun uzmanlarının verecekleri bilgilerin faydalı olacağına inandığını kaydetti.

DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ise ajans faaliyetlerini ve işadamlarına destekleri konulu bir sunum yaptı. Demirci, bölgenin yatırım olanakları ve ajansın sağlayacağı imkanları dile getirdi.

Programda Gelir İdaresi eski Başkanı Mehmet Akif Ulusoy da Varlık Barışı, Vergi Barışı konulu seminer verdi. Programa Global Uluslararası Bağımsız Denetim AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baklaya, VASİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı. Seminden sonra katılımcılara sertifika verildi.

VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay, DAKA Genel Sekreteri Emin Demirci'ye katkılarından dolayı plaket verdi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir